Núria Parlon, reelegida alcaldessa de Santa Coloma

Dissabte 13 de juny s’ha celebrat el Ple de constitució de l’Ajuntament de Santa Coloma, on ha tingut lloc la pressa de possessió dels 27 regidors i regidores i la investidura de Núria Parlon com alcaldessa de la ciutat.

Núria Parlon agafant la vara com alcaldessa de Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet, 13 de juny de 2015.- Núria Parlon Gil, que encapçalava la candidatura del PSC a Santa Coloma de Gramenet ha estat investida avui novament alcaldessa d’aquesta ciutat, amb el vots dels regidors i les regidores del seu partit, que va obtenir la majoria absoluta, amb catorze representants, a les eleccions municipals del passat 24 de maig.

Avui dissabte 13 de juny s’ha celebrat el Ple de constitució de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, on ha tingut lloc la pressa de possessió dels 27 regidors i regidores que constitueixen la corporació municipal colomenca, i la investidura de Núria Parlon com alcaldessa de la ciutat per als propers quatre anys de mandat.

Després de la promesa o jurament del càrrec de tots els regidors i les regidores –del PSC (14), de Som Gramenet (6), Ciutadans (3), ICV-EUiA (2) i PP(2)-, s’ha procedit a les respectives votacions per escollir alcalde/essa.  Amb 14 vots i dues abstencions, ha estat escollida Núria Parlon com alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet per als propers quatre anys de mandat. Els grups municipals de Som Gramenet, Ciutadans i ICV-EUiA han presentat candidat/a propis i han realitzat els respectius discursos de defensa de les seves respectives votacions.

Un cop investida alcaldessa, Núria Parlon ha procedit a lliurar a cadascun dels regidors i regidores la insígnia amb l’escut de la ciutat. Posteriorment, ha realitzat el discurs d’investidura a peu dret, apropant-se als assistents. A les seves paraules, dirigides  a tots els ciutadans i les ciutadanes de Santa Coloma,  l’alcaldessa ha destacat que “governaré des de la humilitat i la capacitat de treball, per a tots i totes, per a les persones que m’han votat i també per a les que no”. Hi ha ressaltat que avui “volem constituir el millor govern d’homes i dones, deixant de banda populismes i arrogàncies, on hi hagi participació ciutadana real i directa, perquè amb els veïns i les veïnes treballarem plegats per resoldre els problemes reals de Santa Coloma. Ningú segrestarà la voluntat del poble”. Núria Parlon ha afegit que “serem servidors públics i treballarem amb l’oposició sempre que sigui possible, també amb els partits que no han tingut representació, i amb tothom que vulgui fer de Santa Coloma una ciutat millor”. Al seu discurs ha fet referència a Martin Luther King, amb una frase seva sobre la importància de comprometre’s amb la “noble lluita dels drets humans” per ressaltar que la seva prioritat en aquest nou mandat continuaran sent les persones.

La nova alcaldessa ha resumit el seu programa de govern en tres eixos fonamentals: la promoció de la igualtat d’oportunitats reforçant les polítiques socials, la reactivació econòmica i la continuació de la transformació de la ciutat amb projectes estratègics, per al quals –ha dit- s’han d’implicar altres administracions. Núria Parlon ha fet també referència a la frase que va utilitzar a la campanya de les municipals per dir que “Sí es possible canviar el món des de Santa Coloma”. I, incidint en el fet que vol governar amb la participació de tothom, posant en valor el capital humà que és la major riquesa que –ha dit- té aquesta ciutat, ha finalitzat la seva intervenció convidant les persones assistents a escoltar la reivindicativa cançó de Tracy Chapman “Talkin' Bout a Revolution” (Hablando de la revolución).

Presència veïnal de tots els sectors

L’acte ha comptat amb l’assistència de nombrosos representants del teixit associatiu i veïnal de la ciutat, representants d’entitats culturals, del comerç, esportives i del món universitari, entre d’altres. El Ple s’ha pogut seguir des d’una pantalla gran a la plaça de la Vila, a més de a diferents sales habilitades a les dependències municipals –Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania i la Sala de Govern.

Un cop constituït l’Ajuntament, la fase següent serà el disseny de l’organigrama polític, el repartiment de responsabilitats (àrees i ponències), el nomenament de tinents d’alcalde i la formació de les comissions informatives i de la Junta de Govern Local.

 Llista de regidors electes per al mandat 2015-2019


Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): Núria Parlon, Esteve Serrano, Lídia Montero, Jordi Mas, María Petra Jiménez, María del Carmen Arana, Mireia González, Daniel Salgado, Diego Arroyo, Ana Belén Moreno, María Remedios Aragón, Pedro Luis Cano, Luis Javier Fuentes, Álvaro Rodilla (14 regidors/es)

Som Gramenet-Poble Actiu (SG-PA): Aitor Blanc, Joan Pastor, Patrícia Lafuente, Alba Calvo, Oriol Corral, Jesús Sánchez (6 regidors/es)

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's): Dimas Gragera, Salvador Tovar, María Duarte Aparicio (3 regidors/es)

Gent d'esquerres-Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa-Entesa (GE-ICV-EUiA-E): Alexandra Sevilla, Jonatan Fornés (2 regidors/es)

Partit Popular (PP): Laura Rodera, David Zambrana (2 regidors/es)


Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)
comunicacio@gramenet.cat

premsa.comunicacio@gramenet.cat