Novetats formatives al Campus de l’Alimentació-UB

El Campus de l'Alimentació ha celebrat l’acte d’inauguració del curs 2013-2014 amb el lliurament de diplomes als estudiants i novetats formatives com la “Universitat de l’Experiència” per majors de 55 anys, entre d’altres.

El dilluns 14 d’octubre es va celebrar a l’edifici La Masia del Recinte de Torribera l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2013-2014 del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB) a la ciutat. L’acte va estar presidit pel rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez; acompanyat pel director del Campus de L’Alimentació, Màrius Rubiralta; 2ª. tinent d’alcalde d’Economia i regidora d’Innovació i Universitat, Lídia Guinart (a la foto); el degà de la Facultat de Farmàcia, Joan Esteva; i el director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), Josep M. Monfort qui va impartir la conferència “Catalunya: clúster o ecosistema agroalimentari?”. 

A més dels parlaments es va realitzar el lliurament dels diplomes als estudiants que van finalitzar els seus estudis superiors al curs passat, en Nutrició Humana i Dietètica, en Ciència i Tecnologia dels Aliments i en el Màster de Seguretat Alimentària, formació universitària que actualment es pot cursar al Campus de l’Alimentació, entre d’altres estudis. 

Novetats curs 2013-2014

Enguany s’han matriculat al Campus de l’Alimentació de la UB uns 650 alumnes –a graus, diplomatura, màsters i Universitat de l’Experiència, dels quals 184 corresponen a nous alumnes de grau i 25 al nou Màster de Nutrició a l’activitat física i l’esport.

Una de les novetats d’aquest curs és la posada en marxa de la “Universitat de l’Experiència”, formació universitària de la UB dirigida a persones majors de 55 anys que compartiran classes amb alumnes joves dels graus universitaris que s'ofereixen al Campus de l'Alimentació (Recinte Torribera). En concret, s'ofereix el curs "Nutrició i Gastronomia" per posar a disposició d'aquest col·lectiu, tan castigat per la crisi, noves oportunitats de formació i reciclatge.

Aquest any també s’obre la primera edició del programa Passa l’estiu al Campus/ INSA-UB/ Bullipèdia adreçat a estudiants grau, batxillerat i CFGS. El programa té com a objectiu incorporar estudiants de grau, batxillerat o CFGS als centres de recerca amb una durada d’un mes a l’estiu. Els estudiants s’incorporaran durant el mes de juliol als grups de recerca del Campus, de l’INSA-UB i la Bullipèdia amb la finalitat de treballar en temes d’alimentació, nutrició, gastronomia i seguretat alimentària i fomentar d’aquesta manera el seu accés a la recerca.

Per altra banda, aquest curs suposa el quart de l’inici a Santa Coloma dels graus de Ciència i Tecnologia dels Aliments i de Nutrició Humana i Dietètica i el segon any que es pot cursar el Màster de Seguretat Alimentària, promogut per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

Santa Coloma, ciutat universitària

El Campus de l’Alimentació de la UB forma part del nou projecte "Santa Coloma, ciutat universitària" una iniciativa municipal per donar a conèixer l'oferta d'estudis superiors que es va poder cursar en aquesta ciutat  - més de 20 estudis superiors diferents entre graus, postgraus, màsters, doctorat i especialitzacions - i la tasca de coneixement, investigació científica i investigació que es porta a terme, a partir de quatre centres destacats: la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), el Centres Assistencials Dr. Emili Mira i López IMAS (CAEM - PSMA), la Fundació Hospital de l' Esperit Sant (FHES) i el Campus de l’Alimentació, amb l’Ajuntament de Santa Coloma.

Més informació: www.gramenet.cat/ciutatuniversitaria