Noves instal·lacions de la UDEYE a la ciutat

L'alcaldessa, Núria Parlon; el subdelegat del govern central a Barcelona, Carlos Prieto; i el Cap Superior de Policia a Catalunya, José Antonio Togores, han visitat la Unidad de Documentación de Españoles y Extranjeros (UDEYE), del carrer Irlanda.

L'alcaldessa, Núria Parlon; el delegat del govern a Barcelona, Carlos Prieto; i la Tinenta d'Alcaldessa de Seguretat, Lídia Montero; amb els comandaments policials.

Visita oficial a les renovades instal·lacions de la comissaria de la Policia Nacional situada al carrer d'Irlanda, 67, que portava tancada catorze mesos per obres de reforma (des de l’octubre de 2018). S’ha remodelat el primer pis de l'edifici per millorar l’accessibilitat a les oficines d’atenció al públic i permetre l’accés directe des del carrer, així com per adequar i millorar els espais de gestió.

Des del passat 13 de gener, la ciutadania ja pot tornar a complementar a la ciutat tots els tràmits propis d’una oficina de la U.D.E.Y.E. (Unidad de Documentación de Españoles y Extranjeros), com ara la sol·licitud o renovació del DNI i el passaport, i l’expedició de documentació d’estrangers

L’horari d’atenció al públic de la Comissaria de la Policia Nacional és de dilluns a divendres, de 9 a 14.30 h, i les tardes de dilluns a dijous, de 16 a 19 h. Cal recordar, però, que sempre s’ha de demanar cita prèvia mitjançant la web (www.citapreviadnie.es) o trucant al telèfon 060.

Durant el transcurs de les obres, la ciutadania de Santa Coloma s’ha hagut de desplaçar a oficines de fora de la ciutat, com les de Badalona o Sant Adrià del Besòs.

La comissaria en xifres

L’actual edifici de la Comissaria de la Policia Nacional del carrer d'Irlanda 67 a la nostra ciutat va ser inaugurat a finals del 1976, quan es va tancar l’antiga dependència del cos nacional de policia que estava situada al carrer de Joan Ràfols, i des de llavors s'hi ha prestat servei d’expedició del DNI i del Passaport. A més, durant els gairebé set anys que es va tancar l’antiga comissaria de Sant Adrià (1979-1986), la U.D.E.Y.E Santa Coloma també va cobrir el Servei de Documentació d’aquesta població veïna. Només el 2017 (el darrer any complert que va estar oberta, abans de les obres), l’oficina va tramitar 26.690 DNI, 5.555 passaports i uns 8.500 documents per a persones estrangeres.

Des que les noves dependències van obrir el passat 13 de gener ja s’hi han atès gairebé 2.000 persones i s’hi han tramitat 962 DNI, 275 passaports, 10 autoritzacions de menors, 60 cartes d’invitació, 140 autoritzacions de tornada, 40 certificats de diferents tipus i 440 targetes d’estrangeria.

La reforma ha suposat una inversió de la Delegació del Govern de 175.000 €. A la nova oficina hi treballen 17 persones: quatre de seguretat, un cap, nou funcionaris dels cossos generals i tres policies encarregats de fer els documents per a persones estrangeres.