Nova seu de l’Institut Català de la Cuina al Campus de l’Alimentació

S'ha presentat al Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB) de Santa Coloma, ubicat al Recinte Torribera.

La Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) ha posat en marxa una nova seu al Campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), ubicat al Recinte Torribera. La nova oficina, que ja es troba operativa des de setembre, coordinarà totes les iniciatives d'investigació científica de la UB i d’aquest Institut al voltant de la cuina catalana.
La presentació de la nova seu s'ha fet aquest dilluns en el marc d'un acte institucional en el que han participat Xavier Roigé, degà de la Facultat de Geografia i Història de la UB; Màrius Rubiralta, director del Campus de l’Alimentació de la UB; la regidora d'Economia, Innovació i Universitat de Santa Coloma de Gramenet, Lídia Guinart; Pepa Aymamí, directora general de la FICCG, i Xavier Mestres, president d'aquesta fundació. També han assistit més d'un centenar de professionals de la restauració i altres representants del món econòmic i universitari.
 
Durant la presentació, Màrius Rubiralta ha manifestat que "la incorporació de la FICCG dóna valor afegit a nivell acadèmic i científic al Campus" que presideix. Xavier Roigé, per la seva part, ha assenyalat que la universitat cada cop li dóna més importància als temes alimentaris, atès que "són un element central de la nostra cultura i un element econòmic de primera magnitud". Lídia Guinart ha afegit que "la cuina és cultura, patrimoni, coneixement i quotidianitat i també un sector estratègic per a la ciutat que representa”.
 
El president i la directora general de la FICCG, Xavier Mestres i Pepa Aymamí, han explicat els principals projectes que ha posat en marxa l'Institut durant els darrers anys i han destacant especialment la candidatura Cuina Catalana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat que pretén aconseguir el reconeixement internacional de la UNESCO en la modalitat de bones pràctiques. Aymamí  també ha indicat que per l'Institut "és un honor formar part del Campus de l'Alimentació", tot i que amb la UB "mantenim relacions intenses des de fa molts anys i hem desenvolupat plegats diversos projectes".