Nova programació semestral del Teatre Sagarra

"Maleïda fortuna", l’última proposta de Paco Mir (Tricicle), s’estrenarà a Santa Coloma aquest divendres 13 (21h) abans que arribi a Barcelona.

El Teatre Josep Maria de Sagarra (C/ Lluís Companys, 27) té enllestida la nova programació semestral gener-juny 2015,  que destaca pels grans noms de l’escena teatral i del cinema que obriran el teló enguany, així com humoristes destacats  i autors i artistes locals que estan donant molt que parlar. L’acte de presentació es va fer el 30 de gener (19.00) al bar del Teatre Sagarra, en presència de l’actor colomenc de teatre i televisió Jordi Martínez, de la regidora de Cultura Petra Jiménez i dels representants de les vuit companyies que formen part de l’apartat local de la programació denominada "Escena Santa Coloma".

Després, Monti & Cia van pujar a l’escenari per representar Rhum, un projecte creatiu inacabat del desaparegut pallasso Monti sobre la figura del clown d’Enrico Sprocani. Rhum és el primer títol d’un programa farcit d’obres, directors i actors de gran prestigi. Aquest és el cas de Maleïda fortuna, l’última proposta de Paco Mir (Tricicle), que s’estrenarà a Santa Coloma (13 de febrer) abans que arribi a Barcelona. Els actors David Fernández, Pep Miràs, Susanna Garachana, Carles Gilabert, Marta Capel, Toni Sevilla i Anna Gras-Carreño han fet els darrers assaigs a la nostra ciutat. A Maleïda fortuna, Francis Veber torna a presentar- nos gent corrent. Tornarem a veure François Pignon, el protagonista de totes les seves obres, lluitant per sortir de l’atur; veurem un inspector d’Hisenda descobrint paradisos fiscals, que ja no són el que eren, i comprovant com els diners canvien a les persones. Veurem com els diners no fan la felicitat però, si és possible, sempre està bé comprovar-ho. El preu de l’entrada (descomptes habituals) és de 15 euros. Uns dies després (21 de febrer) podrem veure la versió en castellà de La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda. L’actriu i cantant Lolita Flores donarà vida a la immortal Colometa, amb un dur monòleg interior que dirigeix Joan Ollé.

L’alcaldessa Núria Parlon destaca que el Teatre Sagarra “s’ha consolidat com un equipament de primera magnitud dins l’àrea metropolitana per la seva aposta per una programació de qualitat, tant per la diversitat dels espectacles presentats com pels nivells d’ocupació de públic”. En aquest sentit, afegeix que “els més de 40.000 espectadors que han assistit durant l’any passat a les distintes propostes del Sagarra han avalat un altre cop l’oferta cultural de Santa Coloma, posicionant el nostre teatre dins els deu millors espais escènics de la província de Barcelona”.

El Sagarra Comedy 2015

El cicle de monologuistes de primer nivell, el Sagarra Comedy, enguany arriba al seu  quart any de vida, carregat d’un bon grapat de figures mediàtiques, com Godoy (Godoy y yo, 20 de març), Pepe Viyuela (Encerrona, 30 de maig) i Leo Harlem & Sr. Corrales (#TrendingTronching, 27 de juny).

Federico Luppi, Alberto San Juan i Sergi Belbel

Els temes polítics i socials també hi seran presents a la nova programació semestral. El 20 de març tindrem entre nosaltres al degà de l’escena argentina, el gran Federico Luppi, que encarnarà un general de la dictadura militar en El reportaje.

D’altra banda, Alberto San Juan portarà a la nostra ciutat (17 d’abril) un muntatge, el títol del qual ho diu tot: Ruz-Bárcenas (el text s’ha estret de l’interrogatori judicial).

I el 16 de maig arribarà la comèdia de la temporada: Jordi Boixaderas i Jordi Bosch interpretaran El crèdit, una obra de Jordi Galceran sobre els embolics amb els bancs.

En forma de taller concert (work shop), el 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa, podrem veure Moving to Mozart, un projecte coreogràfic per a joves de l’Excèntrica i Camerata Gramenet. L’espectacle s’estrenarà de manera oficial a la Sala Sagarra el 20 de juny, Dia Internacional de la Música. Aquesta proposta artística compta amb la complicitat del coreògraf i director italià de prestigi internacional, Moreno Bernardi.

Escena local

Com sempre, el Teatre Sagarra ofereix un paper destacat a les companyies i entitats colomenques. En aquesta ocasió s’hi faran vuit espectacles, el primer del qual serà el Concert d’Hivern (1 de febrer) del Patronat pro Aplec. Després serà el torn de La Colmena, Acolite Teatre, Red 927, Cocoteva, Cia. Ouh! Do!, Cia. Sergi Sánchez i Cia. Eric Martínez.

Teatre familiar

Finalment, la programació infantil està agrupada per primera vegada en grups d’edats. Hi haurà quatre funcions: El petit príncep (Cia. N54 Produccions, 22 de febrer), L’endrapasomnis (Teatre al Detall,  22 de març), El baró dels arbres (Taaroa, 19 d’abril) i La maledicció de Frankenstein (Cia. Penteatr, 17 de maig).

Pel que fa al preu de les entrades, el Teatre ofereix un ventall ampli d’ofertes, entre les quals el carnet Sagarra Club, amb descomptes de fins al 50% i l’opció d’assistir a conferències, assaigs oberts... La venda anticipada és a les taquilles els divendres de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h i a través de www.ticketea.com.