Nova programació del Teatre Sagarra

Ha arrencat la nova temporada al teatre municipal, fins al mes de juny hi actuaran artistes tan coneguts com Emilio Gutiérrez Caba, Àngel Llàcer, Alberto San Juan o els components de la revista Mongolia.

La programació del primer semestre del 2017 s’estrena amb la darrera producció de la companyia de pallassos Rhum & Cia, Rhümia, una creació teatral autònoma i independent que vol compartir amb tots nosaltres els ingredients de l’humor amb grans dosis de tendresa. Després, fins al mes de juny, hi actuaran artistes tan coneguts com Emilio Gutiérrez Caba, Àngel Llàcer, Alberto San Juan o els components de la revista Mongolia. El nombre d’actes públics programats supera el centenar, als quals s’han d’afegir els dels tres espais teatrals locals: Carro de Baco, La Colmena i l’Excèntrica.

Amb A voz ahogada (17 de febrer), el Teatre ret homenatge al poeta Miguel Hernández amb un espectacle dedicat a la recuperació de la memòria històrica. En una línia semblant està Ragazzo (12 de maig), un testimoni implacable sobre la violència policial. L’actor revelació de la temporada passada, Oriol Pla, dona vida a Carlo Giuliani, un jove assassinat a Gènova al juliol del 2001 durant la cimera del G8. Una altra funció de gran impacte emocional i visual és Relato de un náufrago (25 de febrer), la història de Luis Alejandro Velasco, el mariner que va caure a l’aigua des d’una fragata militar colombiana i va estarse deu dies perdut en alta mar. Emilio Gutierrez i Àngel Llàcer interpreten la crònica que va escriure aquell jove reporter d’El Espectador anomenat Gabriel García Márquez. Finalment, Alberto San Juan torna a Santa Coloma, amb la companyia Teatro del Barrio, amb Masacre (26 de maig), una radiografia dels anomenats poders ocults en successius moments de la història recent.

El cicle Sagarra Comedy ens portarà l’espectacle de la Revista Mongolia El musical dospuntocero (4 de març), així com 50 sombras de Andreu (21 d’abril), a càrrec de l’humorista Andreu Casanova. La programació es completa amb el Mago Sun (19 de febrer) i la nova producció de dansa Moving to motion (25 de març).

Pel que fa als Especials Sagarra, cal destacar la segona entrega de Justo Molinero i Los Descastaos, una visió personal de Nina Simone amb Esmeralda Colette i Juanjo Marín, i Limbo, una reflexió sobre la identitat de gènere, “espectacle emmarcat en el 17 de Maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia”.

L’escena local estarà representada pels grups Clis, Clis Nyac, La Colmena, Red927, Cocoteva, el Mago Fleky, el cantautor Javi Jareño, el col·lectiu Montevideo-Barcelona i el tradicional concert d’hivern del Patronat pro Aplec. Per als més petits n’hi haurà tres, de funcions: Charabia, Els 3 porquets i La memòria de l’aigua.

Les entrades estan a la venda en www.ticketea.com. Els socis del Sagarra Club gaudiran d’una rebaixa del 50% en la programació estable.