Nova edició del Curs de Filosofia per la Pau

Aquest dilluns 23 de març (19h) conferència al CRJ Mas Fonollar sobre Ucraïna i Països Bàltics amb Marta Ter, activista, observadora i col·laboradora de la Lliga dels Drets dels Pobles.

 

Podeu consultar el programa complet d'activitats en aquest enllaç.

Organitza, la Lliga dels Drets dels Pobles amb la col·laboració de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. La participació és gratuïta però es demana compromís d’assistència. Es lliurarà certificat al final del curs.

En aquest nou curs, es plantejaran nous reptes per a la reflexió social, analitzant la teoria de la justícia des de perspectives d'àmbits acadèmics ben diferents al Dret i que són completament actuals. Per una banda amb la figura de John Rawls, filòsof i polític nord-americà, (1921-2002) i per l'altra Amartya Sen, premi Nobel d'economia 1998. (Índia 1933).

A més, s'apostarà per visualitzar tres conflictes bèl·lics vigents, de llarga durada i malauradament massa coneguts com són el de Palestina i Israel, així com el del Sàhara Occidental. Finalitzarà aquest cicle amb une altre, probablement gairebé desconegut, molt punyent i actual: la situació que pateix la població civil de Daguestan,  república del Caucas  i de la federació russa.

Finalment, en aquest context, de justícia i drets assolits i, massa sovint vulnerats, també s'incolurà a la figura dels síndics i defensors locals, com a l’experiència d’una institució garantista i promotora a l’hora del respecte, compliment i promoció dels drets de les persones des de la proximitat de l’àmbit local.