Nova campanya d’agents cívics a Santa Coloma de Gramenet

Des d’avui, un equip de sis agents cívics informen, assessoren i vetllen perquè els comerciants, en particular, i els ciutadans, en general, facin un bon ús de la separació de residus i per impulsar la bona convivència.

L'equip d'agents cívics juntament amb la regidora de neteja urbana i zones verdess, Remedios Aragón.

Santa Coloma de Gramenet, a 9 de novembre de 2009. Des d’avui, un equip de sis persones i una coordinadora estan recorrent les zones de Singuerlín, Centre i Fondo, entre d'altres, en torns de matí i tarda –i també els caps de setmana. L'objectiu és informar, assessorar i vetllar perquè els comerciants, en particular, i els ciutadans, en general, facin un bon ús de la separació de residus i per impulsar una convivència cívica a Santa Coloma.

Els agents cívics desenvolupen durant sis mesos tasques d'informació a la ciutadania i de prevenció d'actes incívics, com tirar xiclets al terra, escopir, orinar a la via pública, no recollir els excrements dels animals de companyia o no col·locar correctament els residus en el contenidor corresponent. També informen sobre l'horari de recollida del cartró comercial en els establiments i, un any més, lliuren etiquetes adhesives per a la correcta gestió del cartró en els comerços.

Aquest és el cinquè any que es desenvolupa la campanya d'agents cívics en Santa Coloma. La seva posada en marxa va ser el 2005. La iniciativa s'emmarca en l'Acord Cívic de Territori per la Neteja, que va signar l'Ajuntament amb diferents entitats i col·lectius de la ciutat per vetllar conjuntament per la neteja i la cura dels espais de la via pública.

Enguany, com a principal novetat és la celebració periòdica del Dia de l’Acció Cívica. A diferents zones de la ciutat s’instal·laran punts d’informació perquè els ciutadans i ciutadanes puguin resoldre els seus dubtes respecte al civisme i la convivència.

-Us adjuntem una imatge d’aquest matí, de la posada en marxa de la nova campanya dels agents cívics a Santa Coloma de Gramenet

Per a més informació i/o entrevistes, podeu contactar amb:

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat