Nova biblioteca del Campus de l’Alimentació de Torribera

Aquest matí s’ha celebrat la inauguració de la Biblioteca del Campus de l’Alimentació de Torribera, especialitzada en nutrició. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon, el rector de la UB Dídac Ramírez i el secretari general del Ministeri d’educació Màrius Rubiralta.

 

La Biblioteca del Campus de l’Alimentació de Torribera està ubicada a l’edifici Verdaguer i és la principal biblioteca universitària de l’estat especialitzada en alimentació i nutrició. Disposa d’un fons que supera els 5.000 títols, dels quals 129 són llibres i documents originaris del segle XVI fins l’any 1920 -del fons de la UB de l'especialista en gastronomia Rudolf Grewe. Una altra de les particularitats és la utilització de la tecnologia amb radiofreqüència per la gestió i recuperació de dades.

Aquest matí, a la inauguració del nou equipament, l’alcaldessa de santa Coloma Núria Parlon ha destacat la importància d’aquest nou equipament que suposa “un pas més en la consolidació de la Santa Coloma, ciutat universitària, i un pas important en la convivència de la ciutadania amb els professionals i estudiants del campus”. L’alcaldessa ha recordat que el Campus "està suposant una oportunitat de creació de sinèrgies amb el comerç i la restauració colomenca que cal continuar aprofitant”.

La biblioteca s’afegeix als equipament que disposa el Campus de l’Alimentació, per a l’estudi, la recerca i el coneixement. En concret, el fons bibliogràfic per a la consulta del professionals i estudiants comprèn, entre d’altres, les matèries de nutrició humana, dietètica, dietoteràpia, bromatologia i química dels aliments, microbiologia i higiene, comportament alimentari, salut pública i nutrició comunitària, història i antropologia de l’alimentació, tècniques culinàries i organització de serveis alimentaris.

En aquest curs 2010-2011 el Campus ha posat en marxa dos nous graus, adscrits a la Facultat de Farmàcia de la UB: un de Nutrició Humana i Dietètica i un altre de Ciència i Tecnologia dels Aliments. En l’actualitat el campus acull uns 400 estudiants.