Nous jocs infantils

S'ha renovat la zona de jocs infantils de la Plaça Mediterrània amb jocs accessibles, inclusius i integratius.

Aquesta renovació s’ha fet amb jocs accessibles, inclusius i integratius.

El primer objectiu d’aquesta zona de jocs és que sigui accessible inclòs amb cadira de rodes tant pels usuaris com els seus acompanyats. L’atenció a la diversitat obliga que les zones dissenyades per gaudir de l’emoció i el joc siguin obertes a tothom sense restriccions per motiu de dificultats en la mobilitat. Està pensada per acollir usuaris i acompanyants dels jocs amb diversitat funcional.
El segon objectiu és oferir la possibilitat de joc, alhora, a tots els usuaris sense distinció. Tots els equips estan dissenyats per acollir usuaris infantils o adults i també els seus acompanyants. D’aquesta manera es garanteix més facilitat en l’ús en aquells cassos amb requeriments especials d’atenció.
S’ha escollit un gronxador doble. Un dels  seients és tipus cistella que afavoreix la cooperació: els infants es posen d’acord per establir els torns, compartir seient, impulsar-se. Però també facilita que infants amb certs requeriments posturals en puguin gaudir, ja que la  cistella del gronxador pot acollir usuaris en posició estirada o tombada. 

Elements didàctics o estimuladors de l’aprenentatge 
Els panells educatius ofereixen la possibilitat d’estimular l’aprenentatge en l’àmbit del parc. El panell d’activitats està adreçat als mes petits. La seva estructura permet la utilització per ambdues cares i és accessible amb cadira de rodes.
Com a tots els parcs hi ha un joc gran que en aquesta ocasió també persegueix els objectius d’accessibilitat, inclusivitat i integració. És un joc accessible amb cadira de rodes en més del 50%.
Hores d’ara  falta instal•lar una rampa d’accés per cadira de rodes degut a problemes amb el subministrament que es resoldran en breu.

Zona de jocs de sorra i aigua
A la zona de sorra s’hi ha incorporat un sorral elevat amb una aixeta per facilitar el joc de sorra i aigua. La sorra és un element de gran valor lúdic i pedagògic. Està indicada per estimular el desenvolupament de la psicomotricitat i la inventiva en jocs simbòlics. Per altra banda el contacte amb la sorra estimula el sistema immunològic. En aquest parc s’ha triat un sorral elevat per tal que es pugi fer servir també per infants amb diversitat funcional i cadira de rodes.

Aquesta actuació està finançada per la Diputació de Barcelona