Nou projecte d’ocupació adreçat a col·lectius vulnerables de la ciutat

El proper dilluns 21 d’octubre, es posa en marxa un projecte d’ocupació pioner a la ciutat adreçat a col·lectius vulnerables.

Es tracta de «Santa Coloma Ocupa», que inclou dos itineraris formatius de les especialitats de neteja i lampisteria. En total, 30 persones del municipi amb risc d’exclusió social (persones aturades de llarga durada, majors de 55 anys o amb diversitat funcional, entre d’altres) es beneficiaran d’aquest projecte que té com a objectiu millorar la seva ocupabilitat.

Els dos cursos inclouen un mòdul d’experimentació a l’aula i un període de pràctiques en empreses del territori, així com formació complementària en clau de gènere i interculturalitat, en tècniques d’orientació laboral i coaching. Les persones que finalitzin els cursos de formació obtindran els corresponents certificats de professionalitat que acredita els seus coneixements, competències i habilitats per desenvolupar l’activitat laboral.  

Projecte amb beca

Una de les novetats d’aquest projecte és que contempla l’atorgament d’una beca econòmica per assistència a les persones amb pocs ingressos. Aquest projecte, promogut pel Fons Social Europeu, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i que l’Ajuntament de Santa Coloma gestiona a través de l’empresa municipal Grameimpuls, forma part de la línia de millora de l’ocupabilitat i la lluita contra la pobresa i la exclusió social que desenvolupa l’Ajuntament.