Nou circuit inclusiu a Santa Coloma de Gramenet

La ciutat estrena el diumenge 15 de març el circuit inclusiu ‘Sumant capacitats’. Hi ha 9 localitats catalanes amb aquests itineraris.

El Marc i l'Anna Vives, l'alcaldessa Núria Parlon i el tinent d'alcalde Raul Moreno, a la roda de premsa

Santa Coloma de Gramenet, a 9 de març de 2015. L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat aquest matí al Teatre Municipal Sagarra, el nou circuit inclusiu ‘Sumant capacitats’, que, ubicat a la part colomenca del parc de la Serra de Marina s’estrenarà aquest diumenge 15 de març (11.00 hores, final de la carretera Font de l’Alzina).

Aquesta iniciativa neix de la necessitat de fomentar la pràctica esportiva, córrer i caminar, entre els col·lectius de persones que tenen més dificultats per motius de diversitat funcional i per a la gent gran. A l’acte han assistit Anna Vives, coneguda com a creadora de la seva pròpia tipografia, i Marc Vives, que encapçalen el Projecte BOX21 de la Fundació Itinerarium, d’on sorgeix la idea de fer aquests tipus de circuits, i Raúl Moreno, tinent d’alcalde de Benestar Social i Famílies.  

Núria Parlon ha destacat que “en els últims anys l’Ajuntament ha treballat per millorar la vida urbana de les persones que tenen aquestes dificultats, però ara és la primera vegada que sortim de la ciutat, fent un pas més, i acostem la natura i l’esport a aquests col·lectius”.

En la posada en marxa d’aquest projecte han participat aportant alguna proposta diferents entitats de la ciutat, com Aspanide, CEMFIS, Alquimistes Teatre, AMPA Josep Sol, Centre Assistencial Dr. Emili Mira-Centre de Salut Mental Martí i Julià, Funamment i APACCAT. En Marc Vives ha valorat positivament aquestes col•laboracions “el circuit de Santa Coloma –ha dit- serà el primer dels 9 que hi ha a Catalunya que inclourà una icona que representa que el recorregut s’ha adaptat també a les persones amb autisme”.

Circuit amb dos recorreguts a la Serra de Marina

El circuit es troba al parc de la Serra de Marina i té dos recorreguts que sortiran del final de la carretera de la Font de l’Alzina. Un de 3,7 quilòmetres i un altre de 2,1 quilòmetres apte per a cadira de rodes elèctrica, Joëlette (cadira d’una roda tot terreny) i Handbike (bicicleta de mans). El circuit ha estat dissenyat per Eduard Jornet, expert en muntanya, pare d’en Kilian Jornet , i incorpora senyalització amb plafons i estaques que quedaran de manera permanent a la zona. Els plafons mostren el mapa amb el recorregut, el desnivell i l’explicació del projecte i les estaques tenen dos colors diferents segons el recorregut. En ambdós casos s’utilitza el llenguatge Braille per a persones cegues.

Inscripcions gratuïtes

La inscripció per participar diumenge a la cursa ‘Sumant capacitats’ es pot fer online a través del web d’Anna Vives (www.annavives.com) i presencialment a través de l’Ajuntament, i més concretament al Departament de Gent Gran, Vulnerable i Dependència (passeig d’en Llorenç Serra, 50, local 5) i a l’Institut Municipal d’Esports ( plaça Manent, s/n).

**Us adjuntem arxiu amb una fotografia de la presentació d’avui.
D’esquerra a dreta: Marc Vives, Anna Vives, Núria Parlon i Raül Moreno