Nou aparcament subterrani de 232 places al parc de Josep Moragues

A les properes setmanes, l'Ajuntament, a través de l'empresa municipal Gramepark, començarà les obres de construcció de l'aparcament subterrani del parc de Josep Moragues, ubicat a l'avinguda Francesc Macià.

El nou equipament tindrà una capacitat per a 232 vehicles distribuïts en tres plantes, que en conjunt suposaran uns 5.700 metres quadrats d'aparcament i una inversió de més de 4,3 milions d'euros. Totes les places seran en règim de concessió administrativa per un període de 50 anys.

Els veïns que acostumen a aparcar a l'esplanada pròxima als jocs infantils del parc podran estacionar els seus vehicles en el nou pàrquing subterrani o bé a l'exterior, a uns 30 metres de l'espai actual. Per aquest motiu, s'habilitarà un espai en la franja del parc que dóna a l'Avinguda de Anselm de Riu, totalment urbanitzat i amb una arbreda, per dotar-lo de major qualitat. Destacar, en qualsevol cas, que es mantindrà la possibilitat d'aparcament lliure en superfície, a la mateixa proporció que en l'actualitat.

L'entrada i sortida de vehicles es realitzarà per dues rampes independents que s'incorporen a l'avinguda Francesc Macià, sense interrompre el pas de vianants en aquesta via, com succeeix a l'aparcament del carrer Irlanda. L'actuació, en el seu conjunt, suposa també la renovació del paviment i del mobiliari urbà. Durant la construcció del pàrquing les famílies podran seguir utilitzant una part de l'àrea de jocs infantils.

Durant el desenvolupament de les obres pot sorgir la necessitat de realitzar algun tall o desviació puntual de trànsit, per a un període d'un o dos dies, per realitzar les connexions del clavegueram o per a l'accés de serveis. Aquests talls estaran coordinats amb Policia Local. Per tot això, l'Ajuntament de Santa Coloma demana precaució i disculpes als veïns per les possibles molèsties que es pogués causar.

D'altra banda, entre agost i setembre començaran les obres per construir altres dos pàrquings a Santa Coloma. Un ubicat a l'avinguda Banús (entre el carrer de Ramon Llull i d'Àngel Guimerà) de 190 places distribuïdes en dues plantes, i un altre a Mossen Camil Rosell (entre Irlanda i Mare de Deu de la Mercè), amb capacitat per a 102 vehicles.

La construcció d'aquests tres aparcaments formen part del Pla d'Acció Municipal (PAM) que, per al període 2007-2011, inclou la construcció de 2.500 noves places a Santa Coloma, de les quals 1.000 estaran ubicades sota habitatge protegit, i les restants, a l'espai de domini públic.