La càtedra neix de la col·laboració del Campus amb l’empresa Chartier World LAB Barcelona i potenciarà noves línies de recerca, per exemple, relacionades amb la intel·ligència artificial, com pot ser la gastronomia computacional. A més, impulsarà la docència i les activitats per a la difusió i transferència del coneixement sobre la gastronomia vinculat a l’estudi de les aromes.
En concret, s’organitzaran un seminari de treball, un curs d’extensió universitària i un concurs de reptes de creativitat i innovació. La càtedra, sota la direcció del professor Serra-Húnter Axel Bidon-Chanal, ajudarà també a la investigació que es duu a terme al Campus de l’Alimentació de Torribera en un moment en què l’evolució de la gastronomia comporta l’ús del mètode científic per comprendre processos, desenvolupar productes i innovar tant a restaurants d’alta cuina com a centres de recerca i desenvolupament.
El Campus, a través del Grup de Recerca Vins, Aromes i Factors de Qualitat de l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA-UB), ja va iniciar anteriorment la col·laboració amb Chartier World LAB Barcelona en un projecte que estudia la utilització dels llevats residuals de la segona fermentació del cava en la producció de massa mare per fer pa i derivats. Ara, el compromís d’ambdues entitats impulsarà encara més la recerca en gastronomia a Santa Coloma.