Música, circ i teatre d’avantguarda al Teatre Sagarra

La Fura dels Baus, Mayte Martín, El Sevilla i Marc Martinez, entre d’altres, actuaran a Santa Coloma aquesta tardor. Grups locals com Lauta, Alquimistes, Superarte Teatre, Red927 i Cocoteva completen el cicle.

L’actuació del Mag Lari a la Festa Major va obrir la programació de tardor del Teatre Sagarra. Fins al Nadal, noms consagrats de l’escena actual com La Fura dels Baus, Mayte Martín, El Sevilla o Marc Martínez, passaran per la sala colomenca amb espectacles que combinen, a parts iguals, qualitat i risc. El Sagarra oferirà tres premieres (estrenes recents), es farà ressò de les produccions locals i proposarà una programació específica per als més petits.

Els aficionats al teatre tindran marcada de ben segur la data de l’11 de novembre perquè suposa la tornada de La Fura dels Baus a la ciutat. I ho farà amb BWV.212, de J. S. Bach, una versió lliure de la Baukernkantate (Cantata dels pagesos), convit atemporal, burlesc i humorístic. Aquesta darrera producció de La Fura és una de les estrenes programades. Les altres dues són Tempo Rubato, de Mayte Martín, acompanyada pel quartet clàssic Qvixot (14 d’octubre), i Mal Martínez en desconcert, una producció d’El Terrat en què el televisiu Marc Martínez presentarà el seu nou treball en solitari (21 d’octubre).

El grup local Carro de Baco accedeix a la programació estable amb El sueño de la bestia, una àcida crítica de la realitat que ens envolta (30 de setembre). Una setmana després (8 d’octubre) se celebrarà la Gala de Pallassos sense Fronteres, que presentarà Tortell Poltrona, l’ànima d’aquest projecte solidari amb les persones refugiades.
La programació de tardor es completa amb dues propostes humorístiques del Sagarra Comedy: Reflexiones del Hombre Lengua, una lliçó de la particular filosofia vital d’El Sevilla (4 de novembre), i Dos, la declaració d’amor que fan Juanra Bonet i David Fernández als seus referents còmics (16 de desembre).

Escena local


D’altra banda, l’escena local té un protagonisme destacat en aquest cicle. A més de Carro de Baco, que el dia 24 lliurarà els III Premis de Teatre Breu, cal citar el Festival Santa Coloma Spoken Word, de Red 927, que se centrarà en la veu femenina; el projecte Viajando con Lorca, de Lauta Teatre; l’estrena de Santa Escòcia de Gramenet, de Superarte Teatre; el Rèquiem, de Mozart, en el 20è aniversari de l’Orfeó Tanit; la versió d’El malalt imaginari que fan Alquimistes, i l’habitual col·laboració de Cocoteva amb La Marató de TV3 amb ¡Cómeme el coco, negro!

Pel que fa a la programació familiar, cal destacar el Conte dels Gegants de Santa Coloma que posarà en escena la Colla de Geganters i la funció Torna Robin Hood, del Teatre Nu.

Les entrades estan a la venda anticipadament a la taquilla del Teatre (els divendres de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h) i a la xarxa (www.ticketea.com).