Mostra sobre "Platero i jo" per celebrar el Dia d'Andalusia

Fins al 5 de març es pot visitar a Can Sisteré l'exposició "Platero i jo. Un segle d'història" en el context de la celebració del Dia d'Andalusia. El divendres 24 (20.00h), l’investigador Ángel Sody farà una conferència d’introducció a l’exposició.

És una mostra bibliogràfica que arriba a la nostra ciutat en el centenari de la publicació de la primera edició completa de Platero i jo, una narració del Premi Nobel de Literatura i andalús universal Juan Ramón Jiménez.

La mostra està composta per una selecció d'il·lustracions i pintures de Teresa Barrio sobre els diversos capítols de l'obra i una col·lecció d'Ángel Sody que reuneix al voltant de 200 exemplars de Plateros: des de la primera edició reduïda del 1914 de l'editorial La Lectura, fins a l'última versió en la llengua quítxua, passant per exemplars en totes les llengües peninsulars i estrangeres, així com edicions commemoratives i rares, un audiovisual, fotografies, documents i alguns objectes al·lusius al llibre.
Platero i jo és el llibre espanyol més traduït després del Quixot. S'ha versionat en més de 50 llengües. La seva gran projecció pública es deu no només als seus valors intrínsecs com a text literari, sinó al fet d'haver-se convertit des de la seva publicació en lectura infantil i haver estat utilitzat durant dècades en tot l'espai cultural hispànic com a llibre de lectura escolar.

L'exposició es podrà visitar fins al 5 de març, de dimarts a dissabte de 17.00 a 21.00h. i dissabtes i diumenges de 11.00 a 13.30h.