Mostra d'estudiants d'arquitectura a Santa Coloma de Gramenet

Estudiants d’Arquitectura de la UPC presenten dijous a Can Sisteré una mostra de nous urbanismes per a la Santa Coloma de Gramenet del futur.

Foto. Propostes urbanístiques

Santa Coloma de Gramenet, 8 de maig de 2012.- Alumnes de l’assignatura urbanística VIII (5è curs) de l’Escola d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), oferiran al Centre d’Art Can Sisteré, a partir de dijous, una exposició que, sota el títol “Estratègies Urbanes per a Santa Coloma de Gramenet”, es podrà veure del 10 al 31 de maig en aquest equipament cultural municipal.

Es tracta d’un recull dels estudis urbanístics que han fet els i les estudiants sobre la nostra ciutat i les propostes que fan per a la Santa Coloma de Gramenet del futur. La mostra es presentarà dijous, 10 de maig (19.30).

Aquesta exposició és la primera activitat d’una programació, que promou l’Ajuntament amb el títol “Aula d’urbanisme: mirades joves”, que vol facilitar la trobada entre el nostre municipi, les universitats i els centres de recerca perquè reflexionin sobre urbanisme, la cultura, l’associacionisme i altres àmbits d’interès.

El treball dels alumnes de la UPC

L’alumnat va iniciar els treballs el passat setembre, quan van visitar Santa Coloma i van capturar en fotografies les seves primeres impressions de la ciutat. Les postals resultants ens indiquen com veuen la ciutat i quins són els seus valors, les seves necessitats i les seves oportunitats.

El col·lectiu d’estudiants ha elaborat un Atles urbanístic, que és el recull de cartografies i documents amb què han radiografiat i diagnosticat la ciutat, i diu quin és l’estat urbanístic actual de Santa Coloma de Gramenet en diferents escales (territori, ciutat i barris) i en diferents sistemes i elements (espais lliures, equipaments, habitatge, medi ambient, paisatge, normativa, etc.).

Com a conclusió, a la mostra es presentarà el “Quadern d’estratègies projectuals”, on han dibuixat unes primeres intencions de projecte que poden contribuir a enriquir el debat sobre la ciutat que volem.

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat

www.gramenet.cat