Millores a la xarxa d'autobusos

A partir d'aquest 15 de març, la línia B30 millora la freqüència de pas al fusionar-se amb la línia B31. Santa Coloma estrena nou sistema de parades dobles.

 

A partir del dimarts 15 de març es produirà un canvi en les línies d'autobús que donen servei a la nostra ciutat. La línia B31 -Santa Coloma (Plaça de la Vila) Badalona (Barri Manresà)-  desapareixerà i serà absorbida per la línia B30, que ara fa el trajecte Montgat-Sant Coloma de 15 quilòmetres, i que inclou en el seu recorregut el tram que realitza la línia B31. Tots els autobusos que donaven servei a la B31 passaran a fer-ho a la B30. La nova B30 resultant cobrirà el trajecte Santa Coloma de Gramenet (Can Franquesa) - Montgat (La Virreina, Tiana). Aquest canvi millorarà la freqüència de pas dels vehicles, hi haurà 13 autobusos per al servei d'una sola línia (la suma de les dues) i passaran cada 12 minuts (ara és cada 20). Es mantindrà l'horari de 4.45 a 22:20h.
 
Amb aquesta millora, es simplifica la xarxa i es garanteix un interval de pas homogeni al llarg del dia mantenint el mateix recorregut que beneficiarà a tots els viatgers d'ambdues línies.
 
Els usuaris i usuàries que gaudiran especialment de l’increment d’oferta de la línia B30 seran els de la zona de Ramon Berenguer i les avingudes Primavera i Catalunnya.
 
També es beneficiaran d'aquesta millora els veïns del barri del Manresà de Badalona. Per tal de cobrir les parades de la suprimida B31, el tram que fins ara realitzava aquesta línia el passarà a fer la línia B2. Ara, a més de tenir servei els dissabtes i festius, la freqüència en els dies feiners serà de 15 minuts.

Implantació de Parades Dobles
 
També s'estrenaran les primeres “Parades dobles” a Santa Coloma, a la Pl. de la Vila i a Fondo. Aquesta és una nova manera d’organitzar l’espai i el funcionament de les parades amb gran concurrència de línies. Aquesta nova utilització de l’espai permet la utilització simultània de la parada per dos autobusos que podran recollir i deixar els seus passatgers al mateix temps. D’aquesta manera es guanya en agilitat, ordre i rapidesa a l’hora de pujar i baixar de l’autobús i es facilita el transbordament entre línies.
 
Les parades dobles s’identifiquen mitjançant dos pals de parada i uns senyals pintats a terra. Els pals, retolats amb la informació “Punt de Parada 1” i “Punt de Parada 2” senyalen el lloc a on quedarà situada la porta davantera dels autobusos quan aquests s’aturin.
 
El funcionament de les parades dobles és molt senzill: si a la parada no hi cap autobús, el primer que arribi s’aturarà al "Punt de Parada 1" ocupant la part davantera de l’espai de la calçada, deixant darrera seu espai pel següent autobús. Si mentrestant arriba un altre autobús, aquest se situarà en el “Punt de Parada 2”. Els usuaris han de dirigir-se al punt de parada corresponent en funció del punt on es situï l’autobús que volen agafar.