Millora la il·luminació de rotondes i carrers

L'última quinzena d'octubre, l'Ajuntament començarà la instal·lació de llums de tecnologia LED en en el paviment de les rotondes de Ca Peixauet i de Santa Rosa.

Es tracta d'una experiència pilot en Santa Coloma que tindrà cotinuitat a totes les rotondes de la ciutat. L'objectiu és millorar la senyalització i delimitació d'aquests elements en la calçada, per millorar la seva visibilitat a la nit per part dels vehicles i, per tant, la seguretat en la circulació. La il·luminació tipus LED que s'instal·la en aquestes rotondes funciona amb energia solar amb la qual cosa suposa un estalvi energètic per a la ciutat.

També contínua la millora de l'enllumenat en diferents carrers de Santa Coloma. L'Ajuntament ha renovat els fanals del carrer Més gran, des de Rafael de Casanovas fins a Sant Carles, per augmentar la qualitat de la il·luminació i estalviar en consum d'energia. Aquest projecte està cofinançat per l'Institut Català d’Energia (ICAE) i el consistori. D'altra banda, comencen les obres per renovar els fanals d'una de les sortides de l'estació del metre de la Línia 1 del Fondo, l'ubicada al talús o illot central de Camí del Fondo.

En paral·lel, també s'intervé a la segona Fase del projecte d'il·luminació de Plaça de la Vila, que afecta als carrers Josep Anselm Clavé i Sant Carles. En aquest cas, s'instal·laran el mateix tipus de fanals que recentment s'han posat en marxa en la Plaza de la Vila, mitjançant un projecte dissenyat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).