Més estalvi energètic a la Plaça de la Vila

L’Ajuntament ha iniciat les obres de millora de la il·luminació de la Plaça de la Vila amb l’objectiu d’augmentar la qualitat de la instal·lació, l'estètica de l'emplaçamenet i l’estalvi energètic.

El projecte, dissenyat per la Universitat Politècnica de Catalunya, contempla el canvi dels actuals fanals per 43 nous dispositius de tipus leds, de color blau, que crearan una volta celest que canviarà l’aspecte de la plaça per les nits. Per altra banda, s’instal·larà un nou dispositiu per realitzar projeccions d’imatges a la façana de l’Ajuntament amb motiu de la Festa Major d’Estiu i d’altres celebracions municipals; també es canviarà la il·luminació les dos grans llumeneres del centre de la plaça. Les obres finalitzaran al setembre d’enguany.

Fins el 60 % d’estalvi en el consum d’energia

Un dels aspectes destacats de la nova il·luminació és l’estalvi d’energia que suposa. De fet, es reduirà la potència de 15 Kw/hora a 6Kw/hora  i el nou sistema de leds permetrà un estalvi en el consum d’energia d’entre el 40 i el 60 %, respecte a d’altres sistemes d’il·luminació. Actualment, aquesta nova tecnologia ja s’ha implantat a tots els semàfors de la ciutat. Els nous dispositius suposen un estalvi de fins 230 euros per semàfor l’any, milloren la identificació de la llum quan el sol incideix a sobre i, en definitiva, incrementant la seguretat a les vies urbanes.

Aquest és una de les 64 intervencions incloses en el Fons d’Inversió Municipal que, en conjunt, reactivarà l’economia de la ciutat i suposarà la creació de nous llocs de treball.