Més d’un miler de persones diuen no a la subestació de la MAT a Santa Coloma

La marxa ciutadana aplega el malestar per l'actuació prepotent de Red Elécrica Española.

Un moment de la marxa organitzada per la Comissió Ciutadana NO A LA MAT

Santa Coloma de Gramenet, 25 d’abril de 2014.- Un miler de ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma de Gramenet han participat avui en la marxa cívica contra la instal•lació d’una subestació de Mol Alta Tensió (MAT) convocats per la Comissió Ciutadana NO A LA MAT integrada per Plataforma de la Serra de la Marina i Can Zam, la Federació d’Associacions de veïns de Santa Coloma (FAVGRAM) i l’Ajuntament de la ciutat. La marxa que s’ha iniciat a les 19 hores ha finalitzat amb la lectura d’un manifest unitari als terrenys afectats per les obres iniciades aquesta mateixa setmana per Red Eléctrica de España.

El manifest, llegit per representants de la Comissió Ciutadana han demanat la nul•litat de la declaració d’utilitat pública del projecte, tant de la línia com de la subestació. Alhora han demanat la implicació de tota la ciutadania i del veïnat dels barris més afectats (Les Oliveres, Can Franquesa, Singuerlín i Guinardera) per a que es posicionin en contra d’aquest projecte.

Els ciutadans participants a la marxa ciutadana han lluït eslògans com ara “NO A LA MAT” “NO A LA SUBESTACIÓ DE REE”. La marxa ha provocat el tall de la Carretera de la Roca durant una hora, sense causar cap incident durant la seva durada.

La Comissió Ciutadana informarà la propera setmana de noves actuacions que volen dur a terme per a paralitzar les obres iniciades per REE i conscienciar al global dels ciutadans de Santa Coloma dels riscos que comporta aquesta subestació de Molt Alta Tensió.

(Adjuntem manifest i imatges)

Més informació:
www.gramenet.cat/nomatgramenet


Servei de Premsa i Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet