Més de cinc-centes persones s’han concentrat contra la violència masclista, el racisme i la xenofòbia

La plaça de la Vila ha estat l'escenari d'aquesta concentració ciutadana.

Més de cinc-centes persones han participat aquest matí en la concentració a la plaça de la Vila, de rebuig contra les violències masclistes, convocada per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM), la Coordinadora d’Associacions de Dones i l’Ajuntament d’aquesta ciutat.

La convocatòria tenia la finalitat de donar una resposta ciutadana als diversos discursos sobre els fets produïts la matinada del passat diumenge a l’estació de metro Can Peixauet de la L9, en que una noia va patir un intent d’agressió sexual i el seu company va resultar ferit presumptament per un grup de quinze joves que posteriorment van ser detinguts per agents de la Policia Local i posats a disposició de Mossos d’Esquadra.  

A la plaça hi ha intervingut el president de la FAVGRAM, Tomás Fernàndez, i la presidenta de la Coordinadora de Grups de Dones, Antonia Ortega, que han llegit un manifest que us adjuntem, insistint tots dos en la defensa de la ciutat com espai de convivència, divers, plural i lliure de violències masclistes. També han intervingut representants de l’associació de dones Artemis i del Casal dels Infants.

Posteriorment, a la Sala de Plens, l’alcaldessa Núria Parlon ha atès als diversos mitjans presents, als quals ha expressat un cop més, el seu agraïment als cossos de seguretat a la ciutat per la bona feina que han fet en aquest tema.

L’alcaldessa ha demanat responsabilitat a la Generalitat pel que fa a la vigilància i la tutela dels menors involucrats en aquest i altres casos que s’han produït en altres localitats, i ha donat a conèixer un certificat del Secretari de l’Ajuntament, que també és el secretari de la Junta Local de Seguretat, mitjançant el qual queda constància que en les juntes realitzades a la ciutat el 27 de juliol del 2017, el 21 de març i el 3 d’octubre d’enguany es va tractar el tema dels menors o joves no acompanyats ni, en molts casos, documentats, sovint escapats de centres, majoritàriament d’origen magrebí.

Tanmateix, l’alcaldessa ha insistit en treballar plegades totes les administracions per trobar solucions a la situació d’aquests menors. ‘Hem de dedicar més recursos per atendre les situacions de vulnerabilitat, per mantenir la convivència i la cohesió social’, ha dit Núria Parlon, que també ha remarcat que Santa Coloma de Gramenet ha donat avui –referint-se a la concentració- ‘una lliçó de democràcia i de convivència, mostrant un sentiment d’entesa entre els veïns i les veïnes’, agraint, alhora, l’actitud ‘positiva i constructiva’ de tots els grups municipals que formen el consistori colomenc.