Més de 700 alumnes de primària i secundària de Santa Coloma de Gramenet participen al nou Taller de civisme: a casa, a l’escola i al carrer

-Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Santa Coloma per promoure la sensibilització dels escolars en la sostenibilitat, el civisme i la lluita contra el canvi climàtic.

Santa Coloma de Gramenet, a 21 de gener de 2010. Des de la passada setmana i durant la resta del curs, més de set-cents escolars dels centres d’educació infantil i primària, i de secundària, de Santa Coloma de Gramenet participen a la nova edició del Taller de civisme: a casa, a l’escola i al carrer  que promou l’Ajuntament de Santa Coloma i que està obert a totes les escoles de la ciutat.

Aquest és el cinquè any que s’organitza el Taller, una iniciativa que forma part de l’àmbit dedicat a la sostenibilitat i el canvi climàtic dins del Programa d’Activitats Educatives complementàries 2009-2010 del Servei d’Educació i Infància del consistori. Aquest programa enguany contempla 204 activitats entre les quals destaca, pel nombre d’inscripcions, aquest Taller de civisme, el Parc infantil de trànsit, l’activitat Joves i salut: Pack Salut A Secundària i les audicions de música.

Sensibilitzar els escolars en la sostenibilitat

Quant al Taller de civisme, durant un matí els escolars assisteixen a sessions teòrico-pràctiques a les pròpies escoles, amb un doble objectiu educatiu: per una banda, que aprenguin bones pràctiques per a un comportament cívic a seguir per a la bona convivència a casa, a l’escola i al carrer; i per l’altra, que coneguin la feina de l’equip de persones que s’encarreguen de mantenir la ciutat neta i sostenible. A la vegada l’Ajuntament busca sensibilitar els escolars en la promoció de la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Per acomplir aquests objectius, el Taller de civisme es divideix en tres parts. La primera és on els alumnes coneixen les tasques i obligacions que han de seguir a casa, a l’escola i al carrer per mantenir aquests espais nets i cuidats, com la correcta separació de residus i el foment del reciclatge, entre d’altres. La segona part inclou l’exposició de les actuacions “incíviques” que actualment són subjectes de infracció o multa com pot ser pintar les parets, deixar els excrements dels animals de companyia al carrer, no cuidar el mobiliari urbà i no reciclar correctament, entre d’altres aspectes a evitar. A la tercera part del Taller és on els nens i les nenes poden veure com treballa el Servei de neteja de l’Ajuntament amb la màquina escombradora i la seva important tasca per mantenir cuidada la ciutat.

En aquests moments 10 centres escolars ja s’han adherit al Taller de civisme, el que suposa la participació de més de 700 escolars. A partir de setembre, s’ampliaran les inscripcions de cara al curs 2010-2011, en el que serà el següent Programa d’Activitats Educatives Complementàries.

- Us adjuntem imatges de vídeo del Taller de civisme que s’imparteix cada setmana a escoles de Santa Coloma:

 http://www.gramenet.cat/principal/repositori-de-noticies/actualitat-i-noticies/article/2309.html?cHash=64dd2adc07

- Us adjuntem un dossier amb més detalls del 29è Programa d’Activitats Educatives Complementàries.

Per a més informació i/o entrevistes i/o imatges

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 00

comunicacio@gramenet.cat