Santa Coloma de Gramenet, a 27 de desembre de 2017. Per a celebrar la primera verema de la Vinya d’en Sabater, un fet històric a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, l’Ajuntament va organitzar, el passat mes de novembre, un cicle d’activitats que ha tingut el raïm i la cultura com a protagonistes, i que ha estat un èxit de participació. En total més de 3.300 persones han assistit als diferents actes que s’hi ha programat, tasts i maridatges de vins, sessions de música i vi, nit de tapes al Mercat Sagarra, entre altres activitats, amb la col•laboració de restauradors i sommeliers locals, mercats municipals i diferents cellers de Catalunya.
L’alcaldessa Núria Parlon destaca que el projecte municipal de recuperació del patrimoni vínícola de la ciutat “ha donat un pas endavant amb la celebració d’un programa d’activitats que, donada la bona acollida, el tornarem a oferir al 2018 amb nous actes. A més”, afegeix l’alcaldessa, “cal recordar que aquest projecte de l’Ajuntament amb l’empresa municipal Grameimpuls té una important vessant formativa de foment de l’ocupació, en el que actualment hi participen 40 joves de la Casa d’Oficis que hi treballen i es formen en Jardineria i Forestal a la Vinya d’en Sabater”.
Sommeliers i experts en formatges
Quant al programa d’activitats celebrat recentment, les que han tingut més assistència de públic han estat, entre altres, la Nit de Tapes al Mercat Sagarra, amb més de 3.000 persones que van degustar unes 15.000 tapes servides pels paradistes d’aquest mercat municipal. Una altra activitat amb molta assistència ha estat el maridatge de vins, caves i formatges de l’expert asturià Kike Ojanguren que omplir la Sala d’Actes de Can Sisteré el passat 10 de novembre. També va destacar el tast de vins a càrrec de les sommeliers colomenques Mar Gómez, Magda Pascual i Diana Juarez. L’Espai del Bar del Teatre Sagarra es va quedar petit per assistir al recorregut que van fer aquestes sommeliers a través del món del vi en clau femenina.
En l’organització dels actes de la primera verema també han participat entitats de la ciutat com Airiños da Nosa Galícia, que va oferir un maridatge de productes i vins gallecs a càrrec de Paco Cordero al parc d’Europa; o el Centre Aragonés de Santa Coloma que va organitzar un tast amb representants de la D.O. Somontano, omplint les instal•lacions de l’entitat, alhora que el públic gaudia de les jotes. També la Casa Regional Extremeña va organitzar una degustació, al Centre Cívic del Fondo, el passat dia 1 de desembre, que va servir de tancament de les activitats de la 1a. verema; en aquest cas, el tast es va acompanyar amb una lectura de poesia i l’actuació musical d’un jove duet de guitarra.
Un altre acte destacat ha estat el del sommelier colomenc Alberto Fernández, format a l’Escola de Restauració de Santa Coloma, que va presentar tres varietats de vins als assistents, acompanyats amb la música del teclista Tito Carlos. Juntament amb la música i el vi es va projectar un vídeo del passat i present de la vinya de Santa Coloma.
En conjunt, els actes per celebrar la primera verema de la Vinya d’en Sabater han format part de la marca de ciutat ‘Santa Coloma Gastronòmica’, l’objectiu de la qual és posar en valor el talent i la qualitat de la gastronomia i la restauració local. Sota aquesta marca, durant l’any l’Ajuntament organitza diferents activitats perquè tothom pugui degustar i conèixer el més destacat de la gastronomia de la ciutat. Un exemple són les rutes teatralitzades per la Vinya d’en Sabater i el mes dedicat a la restauració ‘Santa Coloma deGusta’, entre altres.
Més informació al web: www.gramenet.cat/ciutat/santa-coloma-gastronomica
Per a més informació i/o entrevistes:
**Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
premsa.comunicacio@gramenet.cat
www.gramenet.cat