Més de 3.000 persones de 37 comparses desfilaran dissabte a la Rua de Carnaval

El Corre-Tapa de Carnaval i un repte solidari per combatre la fam i la fibromiàlgia, són dues de les novetats del Carnestoltes colomenc.

L'alcaldessa Núria Parlon, durant la presentació del programa del Carnaval 2015, amb la regidora de Cultura i els representants de IMHEART i Moritz

Santa Coloma de Gramenet, 10 de febrer de 2015.- L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i la regidora de Cultura, Petra Jiménez, han presentat aquesta tarda el programa d’actes del Carnaval 2015 previst per al dissabte 14 i el diumenge 15 de febrer, i que destaca per l’alta participació prevista i el caràcter solidari.

Enguany, s’han inscrit 37 comparses d’entitats i col·lectius de la ciutat per participar a la Rua de Carnaval del dissabte al vespre, el que suposa una previsió de més de 3.000 persones desfilant. La concentració de les comparses està prevista a les 17.30h a la plaça de Rellotge i la sortida a les 18h. La Rua recorrerà el carrer de Mn. Jacint Verdaguer, el carrer de Sant Just i l’avinguda de la Generalitat i finalitzarà a la plaça de la Vila (20h) amb el pregó de S.M Carnestoltes i el lliurament de premis a les millors comparses –hi ha tres modalitats: la més artística, la més original i la més marxosa.

Corre-tapa de Carnaval

Una de les novetats destacades d’enguany és la celebració del Corre-Tapa de Carnaval, una iniciativa que ve precedida de l’èxit de les tres edicions celebrades en el marc de les darreres festes majors de Santa Coloma. Uns 50 establiments de la ciutat s’han adherit a aquesta iniciativa amb la que es podrà gaudir d’una tapa i una cervesa o vi per 2 euros de 12 a 15h, el dissabte i el diumenge. El Corre-Tapa és un projecte de l’Ajuntament en col·laboració amb l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma (ACI-Tot a ma), Fondo Comerç i l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració , ACOR, dinamitzat des de l’any passat per Moritz.

D’altra banda, el diumenge s’oferirà a la plaça de la Vila (12h) l’animació infantil de carnaval, a càrrec de Landry el Rumbero.

Un carnaval solidari

L’altra novetat del Carnaval 2015 a Santa Coloma és una acció solidària de l’entitat colomenca IMHEART, formada per corredors que participen i promouen sovint accions per visibilitzar la malaltia de la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica. En aquest cas, un grup format per sis persones daquesta entitat volen participar en la Intermón Oxfam Trailwalker, un repte que consisteix en recórrer 100 km en menys de 32 hores, per recaptar fons amb l’objectiu d’executar projectes promoguts per l’ONG Intermon Oxfam per combatre la fam a l’Àfrica. En aquest sentit, es fa una crida a la ciutadania a participar, en el marc del Corre-Tapas de Carnaval, comprant polseres solidàries (a dos euros) als 50 establiments adherits, el que permetrà a aquests joves participar en aquest repte solidari i alhora continuar difonent la necessitat d’investigar la fibromiàlgia, una malaltia que afecta al 6% de la població.

 *Us adjuntem la imatge del cartell del carnaval colomenc 2015 i una fotografia de la presentació d’aquesta tarda

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat