Més de 2.000 infants gaudeixen dels campus i casals municipals aquest estiu

Onze espais i equipaments de la ciutat ofereixen activitats per a la població que té de 3 a 17 anys. L’Ajuntament assumeix la despesa de casal i menjador quan la família no té recursos.

El 25 de juny es va posar en marxa el Programa d’activitats d’estiu que l’Ajuntament adreça als infants i joves de la ciutat un cop s’acaba el curs escolar. L’objectiu és que la població més jove pugui gaudir de les vacances a partir d’activitats educatives i de lleure que fomenten valors com la convivència, la interculturalitat i els hàbits saludables. Fins al 31 de juliol, més de 2.000 infants i adolescents de 3 a 17 anys participen en algun dels casals programats. Enguany, l’Ajuntament hi destina 150.000 euros, xifra en la qual s’inclou un ajut a les famílies que més pateixen la crisi econòmica. S’han gestionat 633 sol·licituds per a casals i campus esportius, i uns 500 nens i nenes es beneficiaran de l’ajut municipal.

Espais públics i equipaments municipals

El Programa d’activitats d’estiu presenta casals molt diferents  segons l’entitat o la institució que els organitzi. Onze centres fan activitats lúdiques, entre escoles, entitats i equipaments; els sis col•legis que hi participen ofereixen servei de menjador. La tipologia de casals i campus esportius és diversa. D’una banda, hi ha els casals d’estiu temàtics per a nens i nenes de 3 a 14 anys, que es duen a terme a les escoles d’educació infantil i primària i se centren en l’aprenentatge d’idiomes (anglès), les cultures, les ciències, la natura i el medi ambient. De l’altra, els tastets d’estiu, que promou l’Escola de Música i el «Cuina’t l’estiu» de l’Escola de Restauració. A més, l’Escola d’Educació Especial Josep Sol fa un casal per a infants i joves de 3 a 18 anys amb diversitat funcional, i els centres oberts (Rialles, Fundació Germina, Moisés i Casal dels Infants) enllesteixen una programació específica en el ventall de 3 a 16 any. N’hi ha d’altres sobre arts escèniques (Denominació d’Origen), plàstiques (les Colomes) i creació (Carro de Baco), a més del casal infantil del CRIJ  Rellotge XXI.

Els campus esportius (de 4 a 16 anys) es desenvolupen als complexos i equipaments esportius de la ciutat, amb disciplines com el futbol, el bàsquet, el futbol sala, l’atletisme, el patinatge, etc.

Casals d’agost

D’altra banda, del 7 al 18 de juliol romandrà obert el termini d’inscripció per als casals d’agost, la finalitat dels quals és la conciliació de la vida laboral i familiar. Se’n benificiaran nens i nenes de 3 a 14 anys que passen l’estiu a la ciutat. El programa cobreix les necessitats socioeducativas de la població infantil més vulnerable.
L’Ajuntament n’ofereix 300 places a les escoles públiques Pallaresa, Ausiàs March i Miguel de Unamuno, situades en barris diferents per facilitar-hi l’accés. Els casals es portaran a terme del 4 al 29 d’agost i estaran oberts de dilluns a divendres de 10.00 a 16.30  hores.
Les inscripcions i les sol·licituds de beca s’han de fer a l’OIAC (de 8.30 a 13.30). Més informació, als telèfons 93 462 40 77 i 93 462 40 00 (ext. 3035).

Patis oberts

Finalment, diumenge, 29 de juny (de 10.00 a 14.00) se celebrarà la festa de fi de curs del programa «Patis oberts» a l’Escola Miguel de Unamuno. Hi haurà tallers de circ, amb  MundoCeska, i jocs d’aigua i batucada, amb la Colla Vella de Diables
El projecte es va iniciar com experiència pilot a l’Escola Beethoven el 2012. El 2013, els patis es van fer als centres escolars Wagner i Beethoven i aquest any, amb una participació de prop de 2.000 nens i nenes, als col·legis Miguel Unamuno, Wagner i Riera Alta. Els patis s’obren a les famílies i als menors els caps de setmana perquè tothom pugui gaudir del temps lliure.