Més de 200 persones rebran enguany ajuts de l’Ajuntament per pagar l’IBI

Aquestes subvencions formen part del programa d’ajuts que va posar en marxa el consitori al 2015, perquè la ciutadania amb menys recursos i més vulnerables puguin fer front al pagament del tribut de la llar.

A la propera Junta de Govern Local s’aprovarà l’adjudicació d’ajuts per pagar l’Impost de Béns i Immobles (IBI) a 200 persones de la ciutat que han presentat les seves sol·licituds a l’Ajuntament  i que acompleixen amb els requisits estipulats a les bases reguladores. Aquestes subvencions formen part del programa d’ajuts que va posar en marxa el consitori al 2015, perquè la ciutadania amb menys recursos i més vulnerables puguin fer front al pagament del tribut de la llar. La iniciativa es va plantejar per a dos col·lectius molt colpejats per la crisi, com són les persones grans que viuen soles i les famílies monoparentals propietàries dels habitatges on viuen. Posteriorment el programa es va estendre a la ciutadania que es troba en situació de desocupació.

En aquest any, 234 persones ha presentat la sol·licitud a aquests ajuts, de les quals l’Ajuntament n’ha aprovat 214 en total, les que reunien les condiciones estipulades a la convocatòria. En aquest cas, 46 sol·lictituds atorgades han estat de colomencs i colomenques en situació d’atur, 71 persones eren majors de 65 anys i 97 acomplien amb el perfil de ser titulars de família monoparental. L’Ajuntament hi destinarà 14.000 euros del Pressupost Municipal per ajudar a aquests colomencs i colomenques. En aquest sentit, s’atorga una ajuda equivalent al 50% de l’import de l’IBI, amb un màxim de 100 euros de bonificació a les persones que acompleixen amb les exigències estipulades a les bases. Entre els requisits destaca l’obligatorietat d’estar empadronat a Santa Coloma, formar part d’una família monoparental o, en el cas de les persones amb més de 65 anys, viure soles i disposar d’uns ingressos iguals o inferiors a l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM).

L’any vinent es podran sol·licitar aquestes bonificacions a partir del segon trimestre de l’any aproximadament, mitjançant una instància a la Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania (OIAC); cal informar-se prèviament de les bases amb els requisits demandats i alhora els recomanem, per estalviar cues, demanar la Cita Prèvia a l’OIAC trucant al telèfon 93 462 40 90 o bé en aquest web municipal.