Més de 1.200 persones han participat a les activitats del programa Santa Coloma Ciutat Universitària

Des de setembre fins aquest mes de juliol, l’Ajuntament ha organitzat una vintena d’activitats obertes a la ciutadania en el marc de la 1ª edició d'aquest programa.

Des del passat mes de setembre fins aquest mes de juliol, l’Ajuntament ha organitzat una vintena d’activitats obertes a la ciutadania en el marc de la 1ª edició del programa ‘Santa Coloma Ciutat Universitària. La Universitat a prop teu’. Han estat nou mesos amb diferents propostes adreçades a la població, principalment activitats i tallers sobre gastronomia i salut, a les que han assistit un total de 1.274 colomencs i colomenques.

Actualment, ja s’està treballant en la propera edició del programa d’activitats, que coincidirà amb l’inici de curs escolar 2017-2018 i que inclourà  tant les propostes que més interès han suscitat entre la ciutadania, a més de noves activitats innovadores i atractives, amb la voluntat no només de consolidar el programa, sinó de fer-lo créixer. Una de les primeres activitats es realitzarà en el marc de la Festa Major d’Estiu i serà una masterclass de cuina japonesa, impartida pel finalista de Masterchef 5, Ivan Vilches, i els tres finalistes del concurs Petit Chef, una de les activitats de més èxit del programa d’activitats 2016-2017 i que va comptar amb la participació de 100 nens i nenes. També s’organitzarà un curs de cuina infantil adreçat a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys.

La difusió del nou programa ‘Santa Coloma Ciutat Universitària’ està prevista per a la segona quinzena de setembre en aquest web municipal (www.gramenet.cat/ciutatuniversitaria), a l’Ajuntament i als equipaments municipals. No obstant això, aquells persones que ho desitgin, poden enviar un correu electrònic a ciutatuniversitaria@gramenet.cat indicant que volen un exemplar, ja sigui en format electrònic o en paper.

La universitat més a prop

Des del mandat 2011-2015 està en marxa el projecte ‘Santa Coloma, Ciutat Universitària’, impulsat per l’Ajuntament amb el Campus de l’Alimentació de la UB, la UNED, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant i en Centre Dr. Emili Mira-Parc Salut Mar. L’objectiu és fomentar la relació entre la ciutat i el món universitari, així com potenciar la transferència de coneixement entre l’Ajuntament, la universitat, l’empresariat i la ciutadania.

El projecte ‘Santa Coloma, Ciutat Universitària’ vol esdevenir un punt de trobada de col·lectius de l’ensenyament de la ciutat, estudiants, professors, representants del comerç, del món de la cultura i veïnal, entre altres, per millorar plegats les oportunitats formatives de la ciutat.

En el curs 2016-2017 més de 3.000 persones han cursat estudis universitaris en algun dels quatre centres de les institucions universitàries mencionades. En el catàleg formatiu destaquen més de 20 graus, postgraus i masters en matèries de salut, gastronomia i alimentació, entre altres.

El darrer curs el projecte va fer una passa endavant, amb la posada en marxa d’un ampli programa d’activitats formatives adreçades a la ciutadania, ‘Programa Ciutat Universitària. La Universitat a prop teu’, que ha tingut lloc a diferents equipaments dels barris.