Més actes de la Festa de la Primavera aquest dissabte 28

La jornada festiva i lúdica, que porta el lema "Jo sóc Serra d’en Mena" continua amb les activitats ajornades la setmana passada.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Obra Social ”la Caixa” i La Fundació Integramenet promouen aquesta trobada festiva amb una vintena d’activitats per fomentar la cohesió social, la convivència i el sentiment de pertinença i identitat, saludant l’arribada de la Primavera amb el lema “Jo sóc Serra d’en Mena”. El parc dels Pins i les places d’Albert Francàs i del Rellotge acolliran multitud d’actes lúdics i festius oberts a la ciutadania, amb l’organització i participació de diferents entitats i persones que viuen o treballen als barris que conformen aquesta extensa zona de Santa Coloma anomenada Serra d’en Mena -barris Santa Rosa, Raval, Fondo i Safaretjos- per mostrar-se i alhora mostrar a la resta del municipi l’orgull de pertànyer a aquest espai.

Plantada “el Jardí del barri”, el mur de la convivència i dinar multicultural


Entre les activitats que s'han traslladat a aquest dissabte 28 trobem (de 10.00 a 16.00 h) al parc dels Pins, el “Jardí del barri”, en què nens i nenes de les escoles de la zona i la comunitat Tajdid compartiran una plantada. També hi haurà un taller de cultiu hidropònic, un cercavila amb els capgrossos del Raval, la música marroquina del grup "Naim, ‘Alami", una exhibició de Karate Kyokushinkai i un dinar intercultural i saludable elaborat per famílies de vuit països diferents, entre d’altres activitats.

Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural


Les activitats  de la Diada de la Primavera volen ser una mostra dels avenços del procés comunitari posat en marxa en aquest territori el juliol del 2014, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social ”la Caixa” en l’àmbit estatal, i a Santa Coloma amb la col·laboració de la Fundació Integramenet i l’Ajuntament de Santa Coloma, a més de multitud d’entitats i associacions, veïns i veïnes de la ciutat, que hi estan participant activament.  En el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, durant els mesos de març i abril es desenvolupen accions comunitàries similars a 40 territoris de tot el país.

La iniciativa a Santa Coloma ha aconseguit implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen als quatre barris de la Serra d’en Mena. En aquest sentit, els protagonistes de la Diada de la Primavera seran els ciutadans i les ciutadanes, professionals i membres de les associacions, tant de l’àmbit públic com privat, que treballen junts en un projecte que promou la convivència i la cohesió social, que fomenten l’eslògan «Jo sóc Serra d’en Mena». Han estat 4 mesos de treball de 18 associacions, 4 centres educatius, 8 equipaments i serveis municipals en col·laboració.  

Podeu accedir a més informació de la Diada de la Primavera (Programa d’activitats previst, entitats participants, entre d’altres) a www.serramena.com.

També podeu seguir la jornada festiva a través del Facebook (Serra d’en Mena) i twitter amb el hashtags #SerraMena i #SocSerraMena.