Mercat medieval de la Casa d'Aragó a Santa Coloma

Aquest cap de setmana la ciutat de Santa Coloma tornarà a l’edat mitjana.

L’Ajuntament, juntament amb la Casa de Aragón Virgen del Pilar i la col·laboració d’una quinzena d’entitats locals, la Diputació de Barcelona i el Govern de la Comunitat de l’Aragó, organitzen una nova edició del mercat medieval a la plaça de Pau Casals. Durant dos dies, artesans vinguts d’arreu de l’estat Espanyol, i vestits d’època, oferiran els seus productes més tradicionals -ceràmica, aliments elaborats amb tècniques antigues i vidre, entre d’altres productes- en unes 80 parades, que romandran obertes des de les 10 fins a les 22 hores.

A més de les parades medievals, el dissabte els assistents podran gaudir de demostracions de tir amb arc, a càrrec del grup de los ibers, dos cercaviles de diverses entitats de la ciutat vestides de l’època i espectacles amb cavalls. A més, a les 18 hs se celebrarà l’activitat “sigues casteller per un dia”.  El dissabte finalitzarà amb l’espectacle pirotècnic a càrrec de la Colla Vella de Diables de Santa Coloma.

Diumenge, el “Vencimiento del Dragon”, 12.30 hs

Però el moment més esperat serà el diumenge amb la celebració de l’espectacle “Vencimiento del dragón”, a les 12.30 hores, a la plaça Pau Casals. Durant el ball en honor als premiats per al govern de la Comunitat de l’Aragó, un drac de 8 metres irromprà a la plaça de Pau Casals, i el cavaller San Jorge acabarà amb ell amb roses vermelles. A partir de les 17 hs i fins la clausura del mercat, hi haurà animació a càrrec dels diferents grups típics del medièvol.