Malestar per l’incompliment de la reobertura de les oficines locals de la Tesorería de la Seguridad Social

L’alcaldessa Núria Parlon s’entrevistarà aquest dilluns 19, a Madrid, amb el director general d’aquest organisme estatal per tractar de solucionar aquesta situació.

 

El passat 3 de juny l’Oficina de la Tesorería de la Seguridad Social, ubicada al c. Major de Santa Coloma de Gramenet va ser tancada sense previ avís, col·locant un cartell que anunciava la seva reobertura el 16 de setembre. Aquest ha estat un episodi més del llarg procés d’intent de tancament del servei i el seu trasllat a Badalona, amb el conseqüent perjudici pels veïns i les veïnes i empreses d’aquesta ciutat.

Recentment s’ha col·locat un nou cartell anunciant l’obertura el 3 d’octubre. Segons ha pogut constatar l’Ajuntament, aquests aplaçaments no obeeixen al calendari laboral de vacances, ja que els treballadors i les treballadores ja s’han incorporat al seus respectius llocs de treball.

Ja al 1989, el Ple de l’Ajuntament va aprovar una moció per protestar per la decisió de suprimir l’esmentada oficina de la Tesorería de la Seguridad Social. Al febrer de 2014, una nova moció i una entrevista de l’alcaldessa, Núria Parlon, palesava l’oposició de l’Ajuntament al tancament. Els darrers contactes es van produir aquest mes de juny davant del tancament i les queixes presentades per particulars i empresaris colomencs.

El 8 de juny, representants municipals es van entrevistar amb la Directora Provincial de la Tesorería de la Seguridad Social i amb el Secretario Provincial anterior. La Direcció es va comprometre a obrir les oficines en el moment que les tres treballadores estiguessin incorporades (baixa i vacances).  A finals de juliol es va contactar telefònicament amb la Dirección Provincial per sol·licitar l’obertura l’1 de setembre. La resposta va ser obrir, si era possible, abans del 16 de setembre. Després del parèntesi per vacances la ciutadania torna a reclamar l’obertura, que ara s’ha posposat al 3 d’octubre.

Per tractar aquesta situació, s’ha concertat una entrevista de l’alcaldessa i representants municipals pel proper 19 de setembre a la seu a Madrid de la Dirección General de la Tesorería General de la Seguridad Social.

Cal recordar que l’esmentada Tesorería depèn de la Secretaría de Estado de la Seguridad Social, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social. En aquest organisme es tramiten, entre d’altres procediments, la inscripció de les empreses, la afiliació, altes i baixes dels treballadors i treballadores, la gestió i control de la cotització i la recaptació de quotes o l’aplaçament o fraccionament de les mateixes.