Loquillo, Chenoa, Los Punsetes i Els Amics de les Arts, a la Festa Major

La Festa Major d’Estiu s'apropa. Els dies 1, 2, 3 i 4 de setembre arriben un munt de propostes lúdiques a Santa Coloma. Els Amics de les Arts, Chenoa, Celia Flores i Loquillo seran els animadors principals d’aquests 4 dies.

La #festacoloma2017 depara enguany moltes sorpreses, concerts i activitats per a tothom. Els pregoners són en aquesta edició els colomencs Víctor Quintillà i la Mar Gómez, xef i Sommelier del restaurant Lluerna. El cartell d'enguany és obra de la il·lustradora colomenca Zulema Galeano.

En l'apartat dels concerts destaca, entre d'altres, Els Amics de les Arts, que oferiran el seu directe de benvinguda de la Festa la nit de divendres a la plaça de la Vila. Hi presentaran els temes del seu darrer treball, Un estrany poder. Gairebé alhora Los Ganglios y Los Punsetes, entre d'altres, faràn ballar els joves al parc d’Europa en una nova edició del Sintonizza FISC.

La cara més popular de la Festa és la María Laura Corradini Falomir, àlies Chenoa. En plena maduresa creativa, la cantant presentarà la nit del dissabte a la Plaça de la Vila de Santa Coloma el seu setè àlbum Soy humana, on parla del perdó i del retrobament amb lletres valentes i sensibles. El colomenc Rafael Bueno, que va revolucionar el plató de La voz amb el seu flamenc, en farà de teloner.

El Sintonizza del dissabte serà testimoni del retorn d’uns històrics del punk: La Banda Trapera del Río, un llegenda viva dels barris obrers, la marginalitat i l’exaltació dels plaers quotidians. Aquest grup de Cornellà compartirà cartell amb els guipuscoans Niña Coyote eta Chico Tornado.

La del diumenge serà la nit de Raggatunning, una banda amb un directe calent que encendrà la plaça amb una festa de versions farcida dels grans hits de l’estiu i els jingles publicitaris amb sons llatins, tropicals, funkys, rumbers, electrollatins i discotequers.

Finalment, la cloenda de la Festa la protagonitzarà un clàssic del rock. Loquillo presentarà el nou disc, Salud y rock and roll, a l’escenari de la plaça. Veu i referent musical de diverses generacions, d’una època encara viva, el cantant del Clot fa de la rebel·lia, la ràbia i el desencant els arguments principals del seu espectacle.

El "retorn" de Marisol

El Teatre Sagarra inaugurarà la programació de tardor el dia 2 amb el xou 20 años de Marisol a Pepa Flores. La filla de la cantant malaguenya, Celia Flores, interpretarà els grans èxits de la seva mare amb la visió del segle XXI però amb total respecte per l’esperit de les melodies originals. Durant quatre dies se celebraran prop de seixanta actes per a totes les edats, entre els quals trobem els de caire tradicional.

En destaquen també les exposicions de l’artista gràfica Zulema Galeano (Museu Torre Balldovina) i de l’Associació Colomenca d’Aficionats a la Fotografia (Can Sisteré).

La Festa estrenarà també el cicle d’espectacles familiar Uau! al jardí de la Torre Balldovina. Les activitats esportives i els artistes locals hi tindran un gran protagonisme.

Solidaritat, igualtat i civisme

La #festacoloma2017 també té el seu costat solidari a partir de diferents iniciatives. Per una banda, està el mocador solidari; la ciutadania que vulgui lluir-lo només ha d'aportar dos litres de llet i un envàs de cacau en pols, galetes o cereals als punts de recollida establerts, i col·laborarà així amb el Programa Municipal d'Aliments Solidaris, amb la col·laboració de Creu Roja del Barcelonès Nord i de Damm. Els punts i horaris per recollir el mocador i col·laborar amb aquesta iniciativa en aquest enllaç.

Per altra banda, destaca la iniciativa 'balcó solidari', enguany dedicada a la igualtat, el civisme i el respecte. En aquesta ocassió es posa en valor en una Santa Coloma lliure de violència sexista. Tots aquells colomencs i colomenques que ho desitgin, poden recollir la seva banderola solidària sobre la igualtat, el civisme i el respecte el primer dia de Festa Major a l'Ajuntament.

Concurs Instagram

Enguany la millor imatge de la Festa Major d'Estiu 2017 també tindrà premi. Només cal immortalitzar una imatge d'alguna de les activitats de la Festa realitzada amb el mòbil o tablet (els dies 1, 2, 3 o 4 de setembre) i publicar-la a Instagram amb el hashtag #festacoloma2017 i la menció @santakoigers. Les tres millors imatges s'enduran un premi que desvetllarem properament. Per participar-ne és imprescindible que sigui una foto d'algun dels actes ofereix el programa de la Festa Major d'Estiu 2017.