L'Open House torna a Santa Coloma

El festival arquitectònic arriba per sisè any consecutiu a la nostra ciutat obrint les portes d'edificis emblemàtics i acollint diversos itineraris.

Què hi ha al darrere de les façanes de les nostres ciutats? En teniu la resposta el cap de setmana del 27 i 28 d’octubre, descobrint l’arquitectura de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Dalt, Sant Joan Despí, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat. Tot gràcies als més de mil voluntaris (arquitectes, usuaris i propietaris, guies i suport).

En aquesta 9a edició del festival, es vol reflexionar sobre la importància de l’experiència arquitectònica en l’aprenentatge de l’arquitectura i la necessitat de traspassar el límit de la façana per comprendre l’espai construït. Es farà canviant gràficament l’aparença de sis edificis icònics de les sis ciutats que hi participen aquest any, amb vestits d’un altre estil o funció: en el cas de Santa Coloma a l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres s'hi afegirà un mur cortina de vidre.

A la secció Open Social, s'ofereixen adaptats per a la inclusió de públic i onze activitats inclusives d’usuaris, com, per exemple, a Badalona, l’itinerari El nou Sant Roc, de polígon a ciutat. L’Open Green, destaca projectes pensats amb criteris de sostenibilitat mediambiental, inclou disset activitats; volem destacar-ne el recorregut en bicicleta per l’Eix Besò. I, per la seva banda, l’Open Infraestructures proposa visitar vint instal·lacions que han donat o donen suport al desenvolupament de la ciutat i al seu creixement econòmic i social; entre  les novetats d’enguany hi trobem les cotxeres de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet.

Santa Coloma participa en el Festival per sisè any consecutiu obrint les seves portes i acollint diversos itineraris com l'itinerari Xavier Valls, l'itinerari de recuperació mediambiental de l'Eix Besòs o l'itinerari teatralitzat centre. A més a més, podrem gaudir de l'experiència arquitectes a les aules a l'escola Rosselló-Porcel / Salvat i Papasseit. Cal destacar la participació de Santa Coloma a la secció Open Kitchen amb el restaurant La Lluerna i l'experiència culinària i vinícola a l'Escola de Restauració de Torribera i la Vinya d'en Sabater amb taller culinari i tast de vins.

La dinàmica de funcionament durant el Festival serà la mateixa que en anys anteriors, la visita, la descoberta i l'endinsament en la ciutat de dues maneres diferents: amb itineraris guiats als quals us heu d'inscriure prèviament a la pàgina web d'Open House clicant a l'edifici en concret, i en format de visita guiada, dins dels horaris establerts, sense inscripció.

Itineraris colomencs:

  • Nocturn a Can Franquesa + Concurs Fotogràfic - Dissabte de 19.30 a 22.30 h
  • Teatralitzat Centre - Diumenge 28 Octubre - de 10h a 12.30h
  • Xavier Valls - Dissabte de 16 a 19 h
  • Eix Besòs #OpenBici (és el mateix de Sant Andreu) - Dissabte d'11 a 14h