Lliurats els XIV Premis Ciutat de Santa Coloma

L'Auditori Can Roig i Torres va ser escenari ahir de l'acte solemne de lliurament dels guardons de la XIV edició dels Premis Ciutat de Santa Coloma, uns guardons que atorga l'Ajuntament i que tenen la voluntat de reconèixer de manera honorífica el treball que persones, associacions i entitats desenvolupen en benefici o per a orgull de la ciutat.

En aquesta edició, en la categoria A, destinada a premiar el treball continuat en benefici de la ciutat, ha estat reconeguda la Fundació Integramenet, pel treball voluntari que desenvolupen els seus integrants per la convivència intercultural i la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social. En aquest apartat van rebre una menció especial Eliseu Colomer (1915-2006) pel seu defensa de les llibertats democràtiques, i l'Associació Espanyola contra el Càncer, per la labor que desenvolupa en la prevenció, investigació, formació i ajuda assistencial a les persones que pateixen aquesta malaltia.

En la categoria B, que premia la labor destacada en els últims dos anys, el guardonat ha estat el popular grup musical de funk-rock accelerat, swing i rumba, Muchachito Bombo Infierno, liderat pel colomenc Jairo Perera. I en la categoria C, que reconeix el treball a favor de la promoció externa de la ciutat, va resultar premiat el músic i destacat pianista Àlex Alguacil, que la seva ja dilatada trajectòria artística per diversos països del món sempre recorda que va iniciar els seus estudis musicals en el Conservatori de Can Roig i Torres.