Lliurats els Guardons de l’Esport Colomenc

Gairebé cent premis s'han entregat al Teatre Sagarra com a recompensa als èxits assolits per l'esport de la ciutat, a nivell individual i col·lectiu.

S'ha celebrat al Teatre Sagarra la 13a edició dels Guardons de l’Esport Colomenc, que organitza anualment l’Ajuntament mitjançant l’Institut Municipal d’Esports per subratllar els èxits assolits pel nostre esport i la feina exemplar de dirigents, tècnics i esportistes. L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; pel tinent d'alcalde d'educació i esports i president de l'Institut Municipal d'Esports, Diego Arroyo; i pel Delegat Territorial de Barcelona de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Santiago Siquier.

Durant la cerimònia s'han lliurat gairebé cent distincions amb el bàsquet de base i les arts marcials com els esports capdavanters en el 2012. A més, s'ha fet un reconeixement públic a la trajectòria esportiva del retirat Óscar Redondo i de Miguel Segura, tots dos del FS Marfil Santa Coloma.

Hi hagut també un reconeixement a persones o entitats per la tasca social, benèfica i de promoció de l’esport de base o no competitiu, i s'ha premiat la difusió de la imatge de la ciutat. Entre els premiats més destacats, hi hagut el nedador olímpic Juan Miguel Rando i la nedadora paralímpica Begoña Curera; el jugador de futbol sala Javi Rodríguez, que va guanyar quatre títols la passada temporada; el billarista Dani Sánchez, novament campió d’Espanya, i els futbolistes Miriam Diéguez (campiona de Lliga amb el FC Barcelona) i Tarsi Aguado (debutant a Primera Divisió amb el Zaragoza).

El moment més emotiu ha estat el lliurament d'un guardó a Eva Giménez, mare de Nacho, un nen colomenc que pateix la síndrome de Dent. En la seva lluita per conscienciar a la societat davant les enfermetats minoritàries, Eva, participarà amb l'equip de l'associació Asdent a una prova ciclista al desert - la Titan Desert- malgrat patir ella també una malaltia degenerativa.

També va destacar el premi rebut per María Jiménez, que als seus 95 anys, continua practicant esport de forma diària.

L’acte ha finalitzat amb el record al desaparegut Lluís Aloy, exjugador del Barça i exentrenador de la UDA Gramenet.