L’exposició "Les dones del moviment veïnal d’ahir i d’avui" a Les Oliveres

El Casal del barri de Les Oliveres acull a partir del divendres 28 aquesta mostra en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

L’exposició "Les dones del moviment veïnal d’ahir i d’avui" serà inaugurada aquest divendres 28 a les 17:30 hores en el Casal del barri de Les Oliveres de Santa Coloma de Gramenet en el marc dels actes reivindicatius del Dia Internacional de la Dona Treballadora organitzats per l’Ajuntament de la ciutat i amb participació de la Federació d’Associacions Veïnals de Santa Coloma de Gramenet (FAVGram).

La Federació veïnal ha escollit aquest barri com a tret de sortida perquè una de les dotze activistes veïnals protagonistes de l’exposició és Ivette Poveda, dona històricament vinculada des del 1982 a la lluita del barri. En l’acte d’inauguració intervindrà l’alcaldessa del municipi, Núria Parlon, el president de la FAVGram, Tomàs Fernàndez; i la mateixa Ivette Poveda.

L’exposició també arribarà al Centre Cívic Llatí el dia 5 de març, on a les 17’30 hores està prevista una xerrada sobre el paper de les dones en la lluita col·lectiva dels barris, i el rol de les vocalies de dones que anirà a càrrec de l'antropòloga Eva Fernàndez, també  ex-presidenta de la FAV de Barcelona (2004-10). En l’acte també hi participarà com a testimoni Poveda.

Aquest projecte impulsat per la Confederació d’AV de Catalunya,  va acompanyat d’un web –http://dones.confavc.cat-  on es recullen íntegrament un total de 16 perfils periodístics d'activistes veïnals històriques o recents– quatre més que en l’exposició-; les seves principals aportacions, a més de material fotogràfic de les entitats veïnals i l’enregistrament de l’entrevista.

Cal destacar que els perfils d’aquestes veïnes han estat elaborats per un ventall de professionals de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) i que el projecte ha rebut el recolzament de l’Institut Català de les Dones de Catalunya (ICDC).