L’estrena de l’espectacle ‘Èxode’ obre aquest dissabte la temporada gener-juny del Teatre Sagarra

La temporada gener-juny del Teatre Josep Maria de Sagarra comença aquest dissabte, 29 de gener (21.00), amb l’estrena a la ciutat de Èxode, un espectacle de pallassos dirigit per Marc Montserrat i interpretat per Pepa Plana, Joan Montanyès Monti i Joan Valentí Nan.

Monti i Pepa Plana són dues maneres de fer i una manera de viure i entendre el món del pallasso. Les coincidències han fet possible que, per primera vegada, puguin compartir un viatge creatiu conjunt. Els acompanya l’actor Joan Valentí que, com el tercer braç d’un trípode, dóna l’equilibri perfecte i és un contrapunt per caminar i viure aquest Èxode, on dos pallassos i una pallassa es troben per recrear-nos el món i tornar-nos el plaer de riure de les coses més petites, però posant el dit a la nafra quan les coses ens molesten. Tres perdedors oblidats que ens expliquen la seva història amb la voluntat de viure en la nostra memòria.

El preu de les localitats és de 22 euros i es poden comprar de manera anticipada al Servei de Tel-entrada (902 10 12 12) i a www.telentrada.com. A més dels habituals descomptes del 25% (persones amb discapacitat, carnet jove o de biblioteques, jubilats i grups organitzats), i del 50% (Amics del Museu, Club TR3SC i alumnes de les aules de teatre i de l’Escola Municipal de Música).
 

Nova programació 2011
L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon va presentar,la pasada setmana, la nova programació del Teatre Josep Maria de Sagarra, que inclou interessants i innovadores propostes de dansa, teatre i música, entre d’altres. Durant la presentació l’alcaldessa va recordar que aquest és el segons any de programació amb un Teatre Sagarra remodelat “de referència dins el món de les arts escèniques i de la creació cultural a l’àrea metropolitana de Barcelona”. Les xifres ho avalen. “L’any passat el Teatre va acollir 23.570 espectadors, que van poder assistir a les més de 80 representacions realitzades al 2010”, ha informat l’alcaldessa.

Obre la nova programació del Sagarra Èxode (29 de gener) i després, el 10 de febrer, vindrà Coses que dèiem avui, del dramaturg nord-americà Neil LaBute, una trama rodona sobre les relacions amoroses. El 19 de febrer serà el torn de The Guarry Men, una col·lecció d’esquetxos amb molt humor i molta música.  

El 18 de març, el Teatre Sagarra acollirà l’obra L’habitació de Verònica, de Ira Levin. Es tracta d’una adaptació d’Héctor Claramunt, interpretada per ell mateix, Pep Anton Muñoz, Mercè Montalà i Sílvia Marty.

Amb la primavera, arribaran Primer amor, de Samuel Beckett (7 d’abril) i Gata sobre la teulada de zinc calenta, de Tennessee Williams (14 de maig). Primer amor és un monòleg a mig camí entre la comicitat i el patetisme, entre l’humor i la tragèdia, i la Gata és un dels grans títols que ens va deixar l’escriptor nord-americà, un fresc sobre les relacions humanes, la mentida, la desintegració de la parella i el desmembrament d’una família.

La música: Vicente Amigo i el “Sintonizzasagarra”
La programació convencional del Teatre inclou un concert molt especial. El 26 de febrer, el guitarrista Vicente Amigo presentarà el seu darrer treball, Paseo de Gràcia. Es tracta d’un disc obert, rítmic, flamenc, amb una atenció especial per la melodia que troba en la guitarra de l’artista un mitjà d’expressió singular.  

Però la gran novetat, pel que fa a la música, és la posada en marxa del “Sintonizzasagarra”, un cicle de tres concerts que ha estat possible gràcies a l’esforç del Teatre Sagarra i del festival Sintonitzza. La Sala Miquelet serà l’escenari d’unes actuacions úniques perquè el públic gaudeixi de la millor música outside del moment. Hi actuaran l’aragonès Bigott (12 de març), Maria Rodes i Juan Colomo (26 de març) i Elvira (8 d’abril).

La dansa: cicle ‘Tot Campos’
El Ballet de Santa Coloma presentarà una bona part de les produccions que la companyia ha creat al Teatre Sagarra durant el període 2004-2010. Així, els dies 4, 5 i 6 de febrer podrem veure Giselle, l’adaptació als nostres dies d’una coneguda llegenda. El 15, 16 i 17 d’abril tornarà La bella dorment del bosc, una versió sense complexos d’aquest clàssic universal. El 16 i 17 de juny, les immortals cançons de George Gershwin se sentiran al Sagarra amb l’homenatge que David Campos li va retre a l’espectacle En clau de jazz, tribute to Gershwin.  

Finalment, el 29 d’abril, la companyia colomenca celebrarà el Dia Internacional de la Dansa amb un espectacle nou que farà a l’estació de metro Església Major.

Aposta pel teatre local
Com és habitual, el Sagarra reserva una part de la programació a la promoció de les companyies de teatre de Santa Coloma de Gramenet. Així, en aquest semestre Carro de Baco preentarà dos projectes: Murmuraciones sobre la muerte de un juez de Osorno (12 de febrer) i El celecanto azul (4 de juny). Lauta també pujarà a l’esecenri dues vegades: la primera amb Tu perra boca (3 de meraç) i la segona, amb A favor de Gil de Biedma (5 de maig). La resta de grups que hi actuaran són: Maranya Teatre, amb Hotel Blues (27 de març); Blanco Amistad, amb Ets aquí (30 d’abril), i La Colmena, amb Mi familia de alquiler (7 i 8 de maig).

La programació del Teatre Sagarra es tanca amb les propostes per a tota la família: Pallassos de fusta, de Marionetarium Herta Frankel (20 de febrer); Puig i Fontanals, carters professionals, d’El que Ma Queda de Teatre (3 d’abril); Iaios, de La Lucky (1 de maig), i Mireu, llibres!, de La Paparra (22 de maig).