L’Espai per la Pau de Santa Coloma de Gramenet acull una mostra sobre la història, la cultura i l’actualitat d’Armènia, del 30 d’abril al 2 de juny

La mostra acull imatges i diferents utensilis de la seva vida quotidiana i en record al país i a la seva població; a la presentació es projectarà un vídeo sobre Surem Mirakyan nascut a Esmirna (Turquia, 1909) i supervivent del genocidi.

 

Vistes d'Armènia

Santa Coloma de Gramenet, a 29 d’abril de 2010. Demà divendres 30 d’abril, a les 19.30 h, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el representant de l’Associació d’Armènia a Catalunya “Ararat”, Sarkis Hakobyan, presenten la mostra ‘Barev, Armènia’ (Hola, Armènia) que, ubicada a l’Espai per la Pau en el Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar, es podrà veure del 30 d’abril al 2 de juny .

Es tracta d’una mostra d’imatges i utensilis sobre sobre la història, la cultura, el genocidi, la diàspora i l'actualitat del poble armeni. A l’acte de presentació es projectarà un vídeo sobre Surem Mirakyan, nascut a Esmirna (Turquia, 1909) i que és un dels supervivents del genocidi. Posteriorment al vídeo, hi haurà una degustació de pastissos elaborats per un jove pastisser armenicolomenc.

L’Associació d’Armènia a Catalunya “Ararat”

Creada per Karen Hakobyan, al desembre de 2007, té com a objectiu desenvolupar la cultura armènia en el territori català, amb la finalitat de no perdre la seva identitat i donar a conèixer la cultura i la història d’Armènia. Al 2008 es va presentar oficialment a Santa Coloma i des de llavors participa molt activament amb l’Ajuntament i amb l’Església de Santa Coloma de Gramenet. Actualment, realitza mises en armeni a l’Església Major cada, primer diumenge de mes, classes d’armeni cada diumenge, classes de ball armeni i conferències o xerrades des del punt de vista religiós i social, entre d’altres interessants activitats.

L’Espai per la Pau de Santa Coloma

El 22 de setembre del 2009 es va inaugurar l’Espai per la Pau i la Cooperació al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar de Santa Coloma. Es tracta d’un projecte promogut l’Ajuntament de Santa Coloma, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Va néixer amb la voluntat d’esdevenir una porta oberta a l’educació per la pau en l’àmbit ciutat. En aquest sentit, el foment i la construcció de la pau esdevenen, conjuntament amb el respecte pels drets humans i les llibertats fonamentals, els eixos motors del desenvolupament humà vers el qual Santa Coloma manté un compromís cívic i col·lectiu de treball que es projecta, a escala internacional, a través de la cooperació al desenvolupament i a l’escenari local, des de la proximitat, en la construcció de la bona convivència ciutadana.

Per a més informació sobre l’Espai per la Pau:

www.grame.net/index.php?id=4272

Per a més informació i/o entrevistes i/o IMATGES:

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat