Les places i parcs es renoven amb les ajudes del Fons d'Inversió Municipal

Des de principi de maig, estan en marxa les obres per a remodelar la plaça de Vilaseca i el parc d'Europa, entre altres espais públics de la ciutat. Són dues actuacions incloses en el Fons d'Inversió Municipal (FIM).

Com passa amb altres projectes -en total són 64-, l'Ajuntament els ha d'executar abans que finalitzi l'any 2009.

Per ser finançats amb recursos procedents del FMI, els projectes estan subjectes a un estricte calendari que imposa el Govern central. A Santa Coloma i a la resta de ciutats, aquests treballs s'han d'executar abans que acabi el segon semestre de 2009, i aquesta és la raó per la qual, en ple estiu, espais cívics tan importants estiguin en obres. En aquest sentit, l'Ajuntament demana disculpes als veïns i veïnes per les possibles molèsties que els puguin ocasionar alguna d'aquestes obres.

En el cas de la plaça de Vilaseca, s'està intervenint per a remodelar tot el paviment i el mobiliari urbà, impermeabilitzar el sostre de l'aparcament que hi ha al subsòl, a més de remodelar la zona de jocs i afegir palmeres a les 15 noves jardineres. En conjunt, es millorarà un espai de trobada i d'esbarjo que connecta amb el CEIP Serra de Marina i amb les Oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya.

D'altra banda, el parc d'Europa va ser inaugurat al juny de 1992. El projecte de rehabilitació d'aquest popular espai inclou obres necessàries per a millorar tots els punts que s'hagin deteriorat amb el pas dels anys. Així, s'està portant a terme la reparació de paviments, l'aplacat nou dels murs i la renovació de tota la instal·lació de reg i electricitat. Per altra banda, s'estan modernitzant els quioscs-bar i el mobiliari urbà, s'està instal·lant un lavabo públic autolimpiable i es restaura la jardineria, entre d'altres intervencions destacades. En conjunt, el parc d'Europa es beneficiarà d'una inversió de dos milions d'euros i és un dels projectes més importants del FIM.

Altres espais públics que canvien:
Amb les ajudes del Fons d'Inversió Municipal altres espais públics colomenses també canviaran. Aquests són els més importants:

  • Plaça de la Vila. Renovació del sistema d'enllumenat amb el consegüent estalvi energètic.
  • Plaça d'Alella i carrer de Beethoven. Reurbanització d'ambdós espais per a crear zones de prioritat del vianant sobre el tràfic rodat (prioritat invertida).
  • Plaça de Pau Casals. Primera fase d'un ampli projecte que incorpora l'edificació del Molí d'en Ribé com a element central i d'entrada al Museu Torre Balldovina i que comporta el seu creixement sota aquesta plaça.
  • Connexió dels carrers de Formentera i Menorca. Instal·lació d'un ascensor inclinat que tindrà dues parades i que salvarà amb rapidesa i comoditat els desnivells d'aquesta zona de Can Franquesa.
  • Voreres antilliscants a 100 carrers de la ciutat. A les vies amb més pendents s'intervindrà amb líquid antilliscant. Es realitzarà en 100 carrers amb forta inclinació. Aquest projecte suposa la consecució de més de 20.000 m2 de voreres més segures per als vianants.
  • Carrers de Prat de la Riba i Sant Ignasi. Ambdues vies estan en procés de reurbanització.