Les Oliveres, La Guinardera, Singuerlín, Can Franquesa, Santa Rosa i El Raval tindran més escales i rampes mecàniques

Els veïns dels barris del denominat sector nord de Santa Coloma de Gramenet (Singuerlín, Les Oliveres, La Guinardera i Can Franquesa) i dels barris de Santa Rosa i el Raval milloraran la seva mobilitat i l'accés als serveis de la ciutat, a les parades de la futura Línia 9 de metro i els seus desplaçaments a altres barris colomencs, gràcies a l'ampliació dels itineraris de rampes i escales mecàniques a la ciutat que ja té previstos l'Ajuntament.

Als propers dos anys s'instal·laran nous elements mecànics —entre escales i rampes mecàniques— que comportaran l’urbanització de l'entorn en tots aquests barris i una millora de la viabilitat urbana. Aquestes noves actuacions s'acaben d'afegir al Pla Municipal de Mobilitat i Accessibilitat per a Vianants i la seva realització suposa una inversió de més d'1 milió d 'euros. Aquest pla es va posar en marxa en l'any 2006 i des de llavors han entrat en funcionament 14 trams d'escales i rampes mecàniques.

Entre les noves mesures, els barris de Singuerlín, Can Franquesa, La Guinardera i Les Oliveres comptaran amb quatre noves escales mecàniques, que connectaran el carrer de Sants amb el del Montseny i seran la continuïtat de l'actual escala mecànica del carrer d'Àngel Prats. També s'afegeixen tres noves rampes mecàniques ubicades al carrer de Milton, entre la plaça de La Guinardera i el carrer de Mallorca.

Tanmateix, els veïns de Santa Rosa i del Raval milloraran els seus desplaçaments per la ciutat, els enllaços amb Badalona i l'accés a la pròxima parada de la Línia 9 (Can Peixauet), gràcies a la instal·lació de dues rampes mecàniques al carrer dels Pins, entre Roger de Llúria i Canigó, que donaran continuïtat a la rampa mecànica que ja existeix en aquests carrers.

Totes aquestes actuacions inclouen la renovació a la zona del paviment, l'enllumenat, el mobiliari urbà i la plantació d'arbres a l'entorn, entre d'altres millores.

Actualment, en tots aquests barris viuen més de 54.000 persones (el 46% de la població colomenca), la major part d'ells en carrers amb una pendent superior al deu per cent, per la qual cosa la instal·lació d'escales i rampes mecàniques suposarà una millora important en la qualitat de vida dels veïns, ja que afavoriran l'accés als mitjans de transport, als CAP de salut i a altres equipaments i serveis de la ciutat.