Les noves convocatòries de plans d'ocupació beneficiaran 195 persones en atur de la ciutat

Les contractacions tindran una durada d'entre 6 i 8 mesos i començaran al maig. El pressupost és de 2 milions d'euros i beneficia a famílies en situació de vulnerabilitat.

L'alcaldessa, Núria Parlon, amb persones que participen en plans d'ocupació.

L'Ajuntament de Santa Coloma, a través de l'empresa municipal Grameimpuls, posa en marxa dues noves convocatòries de plans d'ocupació: una a marc de el projecte «Treball als barris» i una altra mitjançant els plans locals d'ocupació de la Diputació de Barcelona. Les actuacions suposen la contractació de 195 persones en situació d'atur. Els contractes tenen una durada entre els 6 i els 8 mesos i mig. El pressupost de aquestes actuacions arriba als 2 milions d'euros.

El gruix de persones que participen en els plans d'ocupació, 147, estan destinades a dos programes específics per a treballs i millores a la via pública: «Millora de l'entorn periurbà» i «Jardineria i neteja urbana». Prop de 40 brigades serviran de reforç a les tasques que ja realitzen les diferents contractes de neteja i manteniment.

Pintura horitzontal, adaptació de passos i voreres o reparació de mobiliari urbà són alguns dels treballs de manteniment que realitzaran aquests equips. Pel que fa a jardineria i neteja destaca la desinfecció dels jocs infantils en parcs i places, eliminació de grafits, manteniment d'escocells, recollida d'excrements, replantacions o desbrossament de les zones que limiten amb la muntanya. Els plans d'ocupació disposen de dos hidronetejadores per reforçar el treball dels Serveis municipals de neteja.

Formació i millora de les competències

Les persones contractades mitjançant aquestes dues convocatòries de plans d'ocupació van realitzar, fa unes setmanes, un mòdul de formació en el CFO La Ginesta. El programa d'ocupació finalitza el 31 d'octubre.

D'altra banda, 26 persones de el pla d'ocupació sufragat per la Diputació de Barcelona realitzaran tasques de reforç tècnic-administratiu en dependències municipals.

Els plans d'ocupació són programes de contractació de persones en situació d'atur per a la realització d'obres i serveis d'interès social a la ciutat. L'objectiu principal és ajudar els col·lectius amb més dificultats (dones, joves, persones aturades de llarga durada o majors de 45 anys) a accedir a el mercat laboral.

Aquestes dues convocatòries estan impulsades pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i la Diputació de Barcelona i gestionades per l'Ajuntament de Santa Coloma, a través de Grameimpuls. Al llarg del pròxim semestre, es posaran en marxa altres actuacions similars.