Les Jornades Europees del Patrimoni a Santa Coloma

El diumenge 18, el Museu Torre Balldovina ha programat dues activitats amb motiu d'aquestes jornades.

Aquest cap de setmana se celebren les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya. Durant aquests dies, els municipis catalans mostren el seu ric patrimoni a través d’activitats gratuïtes.

Al Museu Torre Balldovina amb motiu de la celebració de les Jornades s'organitzen aquestes activitats:

Diumenge 18 de setembre, 11 h

Fams i Abundàncies, ahir i avui

Al llarg de la història, s’han succeït moments de carestia o fam i d’excés o abundància pel que fa a la disponibilitat d’aliments, la qual cosa ha influït de manera decisiva en l’evolució de la humanitat. Encara avui, és una realitat ben palesa que provoca grans diferències socials, la qual cosa justifica una mirada enrere sobre aquest tema. A partir d’una visita comentada a l’exposició “Fams i Abundàncies” veurem com la fam ha estat un dels motors de la humanitat.

Lloc: Museu Torre Balldovina
Durada: 1 h
Preu: activitat gratuïta

Diumenge 18 de setembre, 12.30 h

El Molí d’en Ribé, molí fariner de Santa Coloma


Visita guiada a les restes arqueològiques del Molí d’en Ribé, molí fariner baixmedieval mogut per aigua. La construcció és de grans dimensions i el seu funcionament com a centre de producció i explotació agrícola s’ha datat entre els segles XIV i XX. Situat al costat mateix del Museu, el jaciment s’ha excavat en diversos períodes (anys 1983, 1988 i 2008-2009) i, actualment, s'inclou dintre d’un projecte que contempla l’ampliació del Museu i que incorpora el Molí d’en Ribé degudament museïtzat.

Lloc de trobada: Museu Torre Balldovina
Durada: 1 h
Preu: activitat gratuïta

*Per assistir a les activitats cal reserva prèvia al Museu: plaça de Pau Casals s/n,  tel. 93 385 71 42 (de dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 18 a 20 h), museutorreballdovina@gramenet.cat. Places limitades. Reserva de plaça per rigorós ordre d’inscripció.

Podeu trobar més informació de les Jornades a http://patrimoni.gencat.cat/jep2016