Les dones arquitectes protagonitzen l'Open House 2019 d'aquest cap de setmana

La nostra ciutat participa aquests 26 i 27 d'octubre, per setè any consecutiu, al festival d’arquitectura 48h Open House BCN: un cap de setmana a l’any de portes obertes a edificis de tot tipus, forma i mida, que explica l’arquitectura de manera transversal.

El festival de l'arquitectura Open House BCN 2019, que se celebra els dies 26 i 27 d'octubre a les ciutats de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Vilassar de Dalt, Sant Joan Despí i l'Hospitalet de Llobregat, ofereix un total de 240 activitats arquitectòniques, de les que 13 són pròpies de la nostra ciutat. Es tracta d'una oportunitat única per poder conèixer per dins edificis i espais que, en molts casos, no tenen accés al públic la resta de l'any.

L'Open House dedica aquesta edició a les dones arquitectes amb l'objectiu de contribuir a naturalitzar la figura de la dona en el sector de l'arquitectura. Es destaca la figura de deu dones especialistes en diferents camps d'aquesta professió. Cinc d'elles representen a les diferents ciutats que participen al festival. Entre aquestes, destaquem per a la difusió de les activitats a Santa Coloma de Gramenet, la figura de l'arquitecta Blanca Noguera, especialista en espai públic i autora del parc de Can Zam, amb AMB. Cal recordar que Santa Coloma va ser fa set anys la primera ciutat que es va unir a Barcelona per formar part de les activitats de l'Open House.

Cinc dones més representen a les diferents seccions que ofereix el festival (paisatgisme, arquitectura de l'aigua, infraestructures, social) i destaca especialment la figura de Pilar Casas Mur com a arquitecta de l'any, que ha assenyalat que, en el 20% dels 200 edificis que es podran visitar durant el festival, han intervingut dones en el seu procés de disseny i execució.

Aquest cap de setmana, a la nostra ciutat, podran visitar-se de manera gratuïta, entre d'altres espais, les cotxeres de la L9 de metro, l'Escola de Restauració, la Vinya d'en Sabater, l'edifici de la CIBA o la Torre Pallaresa, i es podrà participar en tres itineraris (Santa Coloma Violeta, Nocturn a Can Franquesa amb concurs fotogràfic i el Centre teatralitzat). Algunes de les visites s'han de realitzar amb inscripció prèvia.

Relació d'espais i visites:

 • 1. Aula Ambiental de Can Zam Isabel Muñoz. Dissabte i diumenge d’11.30 a 13.30 h 
 • 2. Cotxeres TMB L9-CAN ZAM**. Dissabte, visites a les 10.30, 11, 11.45, 12.30 i 13.15 h 
 • 3. Edifici La CIBA. Dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 18 h 
 • 4. Escola de Restauració Santa Coloma amb tapa i copa de vi**. Diumenge d’11 a 14 h 
 • 5. Escola Rosselló-Pòrcel (Taller Arquitectes a les Aules). Diumenge a les 11.30 h, presentació alumnes de 5è de Primària 
 • 6. La Vinya d'en Sabater**. Diumenge d’11 a 14 h 
 • 7. Torre Pallaresa**. Diumenge, visites a les 10 i a les 11.30 h 
 • 8. Plaça d’en Baró (àmbit Jardí José Berruezo). Dissabte d’11 a 13 h 
 • 9. Sant Jeroni de la Murtra (Badalona). Diumenge de 10 a 13 h 
 • 10. Ecometròpoli. Diumenge d’11.30 a 13.30 h 
 • 11. Itinerari Santa Coloma Violeta, Urbanisme amb perspectiva de Gènere**. Dissabte a les 10, 12 i 16 h 
 • 12. Itinerari nocturn a Can Franquesa + Concurs Fotogràfic**. Dissabte a les 19.30
 • 13. Itinerari teatralitzat Centre**. Diumenge, a les de 10 h

** Activitats amb inscripció prèvia.

Més informació i consulta de les inscripcions encara obertes al web: www.48hopenhousebarcelona.org