L’Auditori ha acollit l’acte de lliurament dels premis de la IV Mostra d’Arts Escèniques dels escolars de la ciutat

L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon ha presidit l’acte que ha comptat amb l’assistència d’alumnes d’11 escoles de la ciutat. La mostra forma part de Pla Educatiu d'Entorn.

###NEWS_VIDEO_1###

A la IV Mostra d’Arts Escèniques enguany han participat 246 escolars que han realitzat representacions teatrals, de dansa, coral i curtmetratges. L’activitat ha estat organitzada conjuntament pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Santa Coloma.  

Aquest matí l’Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma ha acollit l’acte de lliurament dels premis de la IV Mostra d’Arts Escèniques, una activitat inclosa al Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de Santa Coloma de Gramenet. L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon presidirà el lliurament dels premis als escolars i mestres de les 11 escoles participants.  

L’Ajuntament de Santa Coloma ha co-organitzat l’acte amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració dels centres educatius de la ciutat, els mestres implicats en les activitats del Pla Educatiu d’Entorn i els monitors i monitores de teatre i música –coordinats per l’associació teatral Denominació d’Origen (DOSC).  

Els passats 13 i 14 de maig, es va celebrar la IV Mostra d’Arts Escèniques al Teatre Sagarra de Santa Coloma, i va comptar amb la participació de 246 escolars d’11 escoles de la ciutat, amb el suport de 20 professors i professores, que van realitzar un total de 13 representacions en sessions de matí i tarda. Durant dos dies uns 2.200 espectadors van poder gaudir de la Mostra. Demà, l’alcaldessa lliurarà un obsequi realitzat per la Fundació Tallers de Catalunya als representants i alumnes dels centres que hi han participat.

L’objectiu de la IV Mostra d’Arts Escèniques ha estat aprofitar els beneficis que aporten les arts al desenvolupament personal –expressió oral, expressió corporal, desinhibició i concentració- així com el desenvolupament de l’individu dins la societat, fent especial èmfasi ens els valors de la solidaritat, respecte de totes les persones, sentit de grup i responsabilitat. Així mateix, es vol promoure el coneixement de les arts escèniques als centres educatius com a eina fonamental de comunicació.

Pla Educatiu d’Entorn de Santa Coloma  
El PEE és una proposta educativa innovadora que vol donar resposta a les múltiples necessitats de la nostra societat, una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves de la nostra societat, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Està promogut conjuntament per l’Ajuntament de Santa Coloma i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

S’adreça a tot l’alumnat i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat als sectors socials més desafavorits. A més, defensa una educació inclusiva, cohesionadora, integral i en xarxa que, alhora, promogui la llengua catalana com a llengua vehicular de la comunitat educativa.

A Santa Coloma al llarg del curs, s’organitzen activitats artístiques diverses a les escoles amb la finalitat d’apropar el món de les arts i els seus recursos lúdics i educatius a l’alumnat, les famílies i al professorat dels tots els centres de Primària i Secundària adherides al Pla Educatiu d’Entorn. Destaquen, entre d'altres, Cantem en català (alumnat de Primària), Danses del Món (oberta a alumnat, famílies i professorat), Taller d’arts escèniques (per a alumnat de Primària i Secundària), Formació teatral per a professorat, Formació teatral de suport a la IV Mostra d'Arts Escèniques (per als centres que participen a la Mostra), Tallers musicals per a joves (alumnat de Secundària), Taller de cançons dansades (per a monitors i monitores de menjadors), i, finalment, la Mostra d'Arts Escèniques del PEE.

La Mostra està oberta a tots els centres educatius de Santa Coloma, pertanyin o no al PEE,  hi  poden participar tant l’alumnat, com el professorat i les famílies que hagin assistit a un dels cursos. També s’hi poden presentar treballs audiovisuals elaborats pels alumnes i pel professorat dels centres educatius.