L’Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma inicia avui la nova temporada musical

El primer concert serà a càrrec de Ludwig Trio (divendres 26 febrer, 21.45 h) una de les joves formacions de cambra més destacades de l’actualitat. A la nova programació el violí servirà de fil conductor a través dels segles i les diferents tendències.

L’Auditori Can Roig i Torres comença la nova programació de concerts divendres 26 de febrer, en una nova etapa en la qual el violí serà el fil conductor a través dels segles i les tendències. La seva presència en obres d’autors ben diversos, des de la música barroca al jazz, permetrà conèixer al detall la riquesa estilística d’aquest instrument.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, destaca que “la quarta temporada musical a l’Auditori Can Roig i Torres suposa la plena consolidació d’aquest equipament dins el mapa cultural de la ciutat i a l’àrea metropolitana de Barcelona, com a referent d’un equipament de qualitat, que aposta decididament per la difusió de la música clàssica i contemporània a casa nostra”.

Primers concerts de la temporada
Demà divendres s’obre la programació amb Ludwig Trio (21.45 h.), considerada una de les joves formacions de cambra més destacades de l’actualitat. Està formada pels germans Abel Tomàs al violí i Arnau Tomàs al violoncel, fundadors i membres del quartet Casals, i la pianista Hyo-Sum Lim, guanyadora de nombrosos concursos internacionals entre els quals destaca el “Reina Elisabeth” de Brussel·les, i amb llarga experiència en música de cambra. El trio té com a vocació principal aprofundir en l’obra de Beethoven, combinant-la amb altres compositors que hi van influir o van ser influenciats. Interpretaran fragments del Trio en mi bemoll major op. 1 nº1 i del Trio en si bemoll major op. 97 “arxiduc”.

Tot i aquesta preeminència de la programació dedicada al violí, la temporada musical a l’Auditori és molt variada. Per una banda, destaquen els concerts dels professors de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres que ens descobriran la seva faceta com a intèrprets de diversos instruments. La mateixa oportunitat que també tindran alguns dels músics que han iniciat carrera a Santa Coloma, i ara ens presenten una mostra dels seus projectes actuals.

Dues actuacions de l’agrupació Murtra Ensemble
Per altra banda, Murtra Ensemble, grup resident a l’Auditori el 2009, continuarà la seva intensa activitat per donar a conèixer alguns compositors cabdals del s. XX, amb dos concerts en col·laboració amb el pintor colomenc Miquel Grau (26 de març i 21 de maig). Música i grafisme s’ajuntaran per interpretar les obres d’autors clàssics i contemporanis. Finalment, hi haurà dues actuacions dirigides pel prestigiós Manel Valdivieso (30 d’abril i 1 de maig). D’aquesta manera, l’Ajuntament de Santa Coloma ajuda a consolidar aquest enriquidor projecte de creació musical –format per joves músics professionals de Santa Coloma i Badalona- que també rep el suport del Consell Català de les Arts.

En conjunt, la nova programació de l’Auditori suposa una gran varietat de propostes amb el denominador comú de la qualitat i la perseverança en oferir concerts d’intèrprets reconeguts i joves valors. És aquest és l’objectiu de l’Auditori per aquesta temporada.