L’arribada de la Flama del Canigó, pròleg de les revetlles de Sant Joan

La ciutat viurà diverses revetlles per donar la benvinguda a l'estiu.

Aquest divendres 23 de juny, arribarà la Flama del Canigó a la ciutat de la mà del Club Ciclista Colomenc. Les entitats del Centre de Tradicions Populars Catalanes Joan Pairó organitzen l’acte més tradicional de la festivitat de Sant Joan.
A partir de les 19.00 h, una cercavila, formada pels Trabucaires, els Castellers, els Gegantons, el grup de danses Triballcoloma, els Laietans de Gramenet i les Bruixes de Gramenet, arrencarà des de la plaça d’en Joan Manent i recorrerà els carrers del Mas Fonollar, Santa Coloma, Major i Anselm Clavé fins arribar a la plaça de la Vila, on els gegants nous, na Margarida i en Genís, acompanyats pels Grallers, rebran la comitiva. La Colla de Draconaires encendrà una traca final. La conducció de l’acte i la lectura del manifest d’enguany serà a càrrec del capgròs Agutzil Alsina que celebra ara el seu 30è aniversari. L’acte clourà amb l’encesa del peveter.

Revetlles

A partir d’aquest moment, les revtelles agafaran el protagonisme. Gairebé totes són privades, però al carrer hi trobareu balls populars com el de la Guinardera, o la festa que a Can Zam organitza la Plataforma de Defensa de la Serra de Marina. Els mercats municipals celebraran la revetlla amb els clients divendres 23 al matí. Finalment, la gent gran farà la revetlla a partir de les 22.00 h al Mas Fonollar. A la tarda (16.30), la festa, amb sucs i coca, serà al Casal Albert Francàs.