L’arquitecte del Cúbics Souto de Moura, guardonat amb el premi Pritzker, el“Nobel” d’arquitectura

L’arquitecte portuguès de prestigi internacional Eduardo Souto de Moura (Oporto, 1952) i creador del projecte arquitectònic Cúbics ha estat guardonat amb el premi Pritzker, considerat el “Nobel” d’arquitectura.

,El jurat ha decidit atorgar a de Moura aquesta prestigiosa distinció per haver realitzat durant les tres darreres dècades treballs arquitectònics que han sabut combinar l’arquitectura més actual i contemporània amb la més tradicional, el poder i la modèstia, l’atreviment i el més sublim, entre d’altres qualitats contraposades.

El premi Pritzer és un guardó anual internacional que concedeix la Fundació Hyatt en honor a un/a arquitecte que pel seu treball treball hagi demostrat una combinació de talent, compromís i contribució a la humanitat. En aquest sentit l’arquitecte guardonat enguany és el responsable de més de 60 projectes finalitzats a Itàlia, Alemanya, Suïssa, Regne Unit, Bèlgica i Espanya, entre els quals destaca la Casa de Llabià a Girona, el Centre Cultural i la Torre Burgo d’Oporto i l’estadi de futbol de Braga a Portugal, entre d’altres.

A Santa Coloma de Gramenet és l’autor, juntament amb l’estudi dels germans Esteve i Robert Terradas i Daniel de Castro Lopes, del projecte d’arquitectura dels tres edificis del Cúbics, que integren un hotel, dos blocs d’habitatges i els cinemes.