L'antiga fàbrica Ciba es convertirà en el primer institut-escola de Santa Coloma

El nou centre tindrà com a alumnes a nens i nenes amb edats que oscil·len entre 3 i 16 anys. El ple va aprovar les normes de matrícula per la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals

 

Santa Coloma tindrà el seu primer institut-escola en els terrenys que ocupava l'antiga fàbrica Ciba. El 28 de febrer, el ple municipal va aprovar la modificació del Pla general metropolità (PGM) en l'àmbit del terreny de la citada fàbrica per construir el primer institut-escola de la ciutat. L'Ajuntament vol que la Generalitat construeixi en aquest espai  —la parcel·la en què conflueixen els passejos de Llorenç Serra i la Salzereda amb el carrer de Lluís Companys— un centre públic en el qual els nens i les nenes podran estudiar des dels 3 fins als 16 anys. Les dues línies d'institut s'afegiran a les ja existents de l'Escola Santa Coloma, situada provisionalment en el passeig de la Salzereda, que es traslladarà al nou equipament.

La construcció de l'institut-escola està recollida en un protocol signat amb el Departament d’Ensenyament l'any 2008 i ratificat en 2010. L'Ajuntament cedirà el sòl a la Generalitat perquè aquesta executi les obres. L'alcaldessa, Núria Parlon, ha declarat sobre aquest tema que “aquest nou equipament, la segona fase de l'Escola Riera Alta i l'ampliació de l'Escola Serra de Marina són compromisos pactats amb la Generalitat que ens permetran disposar de més places i de més qualitat a la xarxa educativa colomenca”. El ple va aprovar el projecte d'institut-escola amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, PP, ICV-EUiA i l'abstenció de CiU.

El ple també va donar llum verda, per unanimitat, a la modificació del PGM, en els nombres 98-100 de la rambla de Sant Sebastià i 61 del carrer de Milà i Fontanals, per a l'engegada de diversos equipaments: la seu dels Serveis Educatius Municipals, l'Escola d’Adults i el Centre de Normalització Lingüística L’Heura.

A l'abril, dues noves guarderies
El ple va acordar, finalment, el reglament de normes de matrícula de la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals per al proper curs i el reglament del servei de les dues noves guarderies que s'engegaran en el mes d'abril. La Xarxa està configurada pels centres que depenen i són responsabilitat de l'Ajuntament. En aquests moments  funcionen 4 guarderies municipals (Els Pins, La Cigonya, L'Esquirol i La Maduixa). La xarxa s'ampliarà a l'abril amb l'obertura d'altres dues: L’Ànec (carrer de Francesc Moragas, 98-100) i  La Sargantana (carrer de Sant Jordi, 1-3, escaira passeig de la Salzereda). Cada centre té 82 places (de 4 mesos a 1 any, 16; d'1 a 2 anys, 26, i de 2 a 3 anys, 40). El total de places d'aquests sis equipaments públics és de 492.