L'ambibús arriba a la pl. de la Vila amb l'exposició "Respirem benestar"

L’ambibús és una unitat d'educació ambiental de la Generalitat, que vindrà a la plaça de la Vila del 25 al 31 de gener. Es tracta d’un semiremolc que, en posició desplegada, té una superfície interior de 72 m2.

Dins del vehicle hi ha l’exposició “Respirem benestar”, que planteja els problemes de la contaminació atmosfèrica a l'àrea metropolitana. Mitjançant diversos plafons i maquetes, aquesta mostra informa sobre l’estat de salut de l’aire, les mesures que s’estan duent a terme per tal de millorar-lo i l’impacte que té sobre la qualitat de vida de les persones.

La majoria de les ciutats i metròpolis del món tenen nivells elevats de contaminació. Barcelona i el seu entorn metropolità no en són una excepció. El Govern de la Generalitat està impulsant el Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire als quaranta municipis de les comarques del Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Baix Llobregat (les anomenades zones de protecció especial). L’objectiu del Pla és establir les mesures necessàries per prevenir i reduir l’emissió dels contaminants.

Les visites guiades s'han de reservar en el telèfon 93 851 51 58.