L'alcaldessa reivindica a TMB millores en el transport alternatiu per les obres a la L1 del metro

L'Ajuntament vol fer constar que les obres (9 km de vies) s'han de fer per millorar en el futur la seguretat i confortabilitat del servei de metro, però que considera molt important minimitzar l'impacte negatiu que suposa la interrupció del servei per a les persones usuàries.

Imatge de tmb.cat

L'alcaldessa Núria Parlon ha mantingut una reunió amb la responsable política de TMB, Mercedes Vidal, per millorar qüestions relacionades amb les alternatives ofertes per aquesta empresa. Com a resultat d'aquesta trobada, TMB s'ha compromès a atendre algunes de les peticions i realitzar diverses gestions:

1. Mantenir més temps a les persones informadores per resoldre els dubtes de la ciutadania.

2. Connectar Glòries (accessible per a persones amb mobilitat reduïda) amb El Clot (no accessible) amb un servei a demanda per a qui ho requereixi

3. Que els títols de targeta rosa i bonificacions de tarifa social siguin acceptats per Renfe

4. Millorar la freqüència de pas de la L9 i la L5. 5. Reforçar la línia d'autobús V33 (Santa Coloma-Campus Besòs).

També s'ha sol·licitat la connexió entre el trajecte Fabra i Puig (parada final de l'autobús llançadora 1, venint de BCN) per la Meridiana amb Sant Andreu-Fons (llançadora 2) per afavorir al veïnat de la Trinitat, que queda aïllat del servei. Per a la ciutadania colomenca es considera més viable baixar a l'estació de la Sagrera (no arribar a Fabra i Puig) i agafar la L9. Aquesta mesura no ha estat de moment acceptada per TMB.

Com vam informar el passat 21 de juny, l'Ajuntament ha mantingut reunions amb la direcció de Transports Municipals de Barcelona (TMB), el 25 de juny, i amb la Federació d'Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet. (FAVGRAM) i la Confederació d'Associacions de Veïns (Confav) amb la finalitat de minimitzar els trastorns que produeix el tancament per obres de renovació del tram de la línia 1 de metro, entre les estacions del Clot i Fons.

L'Ajuntament vol fer constar que les obres (9 km de vies) s'han de fer per millorar en el futur la seguretat i confortabilitat del servei de metro, però que considera molt important minimitzar l'impacte negatiu que suposa la interrupció del servei per a les persones usuàries. No és fàcil reabsorbir a les 90.000 persones que es desplacen a diàriament en metro, però sí que s'ha de millorar la informació sobre les obres i també les alternatives de transport que s'han posat en marxa.